Denizli haber -  Pamukkale ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde 30 Nisan günü çekilen güvenlik kamerası görüntüleri hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Görüntülerde, Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Barınma Merkezi barınak personelinin, bir sokak köpeğine araçtan inmeden uyuşturucu iğne attığı ve daha sonra köpeği takip ederek alanda bıraktığı görülüyor. Hayvanseverler, bu durumu sokak köpeğini öldürmeye yönelik bir eylem olarak yorumlarken, tepkilerini sosyal medyada dile getirdi.

HAYVANSEVERLER AYAĞA KALKTI

Denizli Hayvan Dostları Derneği Başkanı Bülent Gökçe, bu tür ilaçların yetkili personel tarafından uygulanması gerektiğini, ayrıca dozajın önemine dikkat çekti. Gökçe, görüntülerdeki ekipten, uyuşturulan hayvanı uyandırmadan olay yerinden ayrılmamalarını ve uygulamaların veteriner hekim ya da teknisyen eşliğinde yapılması gerektiğini vurguladı.

SAVCILIĞA TAŞINDI

Hayvanseverler, sokak hayvanlarının sayısında gözle görülür bir düşüş olduğunu ve çöp araçları aracılığıyla çöp döküm sahasına toplu köpek cesetleri atıldığına dair duyumlar aldıklarını belirtiyor. Gökçe, bu durumu Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirdiklerini ve konunun takipçisi olduklarını ifade etti.

4 Aracın Karıştığı Kazada Traktör Ortadan 2’ye Bölündü 4 Aracın Karıştığı Kazada Traktör Ortadan 2’ye Bölündü

Editör: Tahir Aygün