Denizli Haber - Acıpayam'ın Avşar köyü, atalarından geleneksel bir miras olan Sıyrat geleneğini yaşatmaya devam ediyor. Ramazan Bayramı'nın ikinci günü öğle namazı sonrasında köy meydanında bir araya gelen köylüler, hep birlikte bayramlaşarak hazırladıkları haşhaşlı, otlu ekmek ve katmerleri paylaşıyorlar. Bu paylaşımı çoluk çocuk, kadın erkek herkes birlikte yapıyor. Ardından, köylüler toplu halde mezarlık ziyaretine gidiyorlar. Köyün kurucusu Semerkantlı Süleyman'ın türbesini ziyaret etmek geleneği devam ettiriyor. Gençler ise bayramın keyfini salıncak ve gındırgeç gibi geleneksel oyunlarla çıkarıyorlar.

İki Katlı Evde Çıkan Yangın Geceyi Aydınlattı İki Katlı Evde Çıkan Yangın Geceyi Aydınlattı

Kurban Bayramı'nda da gerçekleştirilen Sıyrat geleneğinde kesilen kurbanların boyun etleri yine birlikte yeniyor. Köy muhtarı Cengiz Özcan, geleneğin devam edeceğini belirterek, "Geleneklerimizi sürdüreceğiz" diyor. Avşarlı akademisyen Prof. Dr. Turgut Tok'un da katıldığı etkinlik büyük bir coşkuyla kutlanıyor.

Acıpayam’da Geleneksel Sıyrat Geleneği Coşkuyla Kutlandı (1)Acıpayam’da Geleneksel Sıyrat Geleneği Coşkuyla Kutlandı (5)Acıpayam’da Geleneksel Sıyrat Geleneği Coşkuyla Kutlandı (4)Acıpayam’da Geleneksel Sıyrat Geleneği Coşkuyla Kutlandı (3)Acıpayam’da Geleneksel Sıyrat Geleneği Coşkuyla Kutlandı (2)

Editör: Tahir Aygün