Denizli Haber -  1961’de Acıpayam’ın Alaattin Mahallesi’nde dünyaya gelen Halil Pekdemir, fotoğraf albümünü haber mekezimizle paylaştı. Annesi Ümmü Hanım, onu köylerindeki kerpiç evde dünaya getirdi. 6 kardeşin 4.süydü. Tarla ile ilkokul arasında geçen çocukluğunun ilk yıllarından beri ekonomik imkansızlıklar yüzünden  çalışmak zorunda kaldı.

Mi̇ni̇büsle Yumurta Sattiği Yillar

BİR KÖY ÇOCUĞU İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI OLURSA!

Sülalesine Acıpayam’da Emirler diyorlardı. İlkokulu zar zor bitiren Emirler Sülalesinden Halil, gençlik yıllarına kadar yaz kış tozunu toprağını yuttuğu çamuruyla boğuştuğu tarlalarda çiftçilik yaptı. 6 yaşından beri aralıksız çalıştı. Yıllar sonra İl Genel Meclisi Başkanı olduğunda İl Özel İdaresi’nin lüksü için bankada tutulan parayı kuruşu kuruşuna alıp Denizli’ni tüm köylerini taş yollarla tanıştıracak, köylerin eksiklerini tek tek giderecekti.

İlkokul Yillari

1978’DE DENİZLİ’YE GELDİ

5 kardeşi gibi oda çocukluk ve gençlik yıllarını hem tarlada traktör başında hem de ticaretin içinde geçirdi. Yalnızca çiftçilik yapmıyor, köy köy dolaşıp minibüsle yumurta satarak da aile bütçesine katkı sağlıyordu. Babası Hasan Hüseyin Pekdemir, 1978’de Denizli’de bir dükkan açtı. O dönem Denizli’ye geldi babasına destek oldu.

CHP’li Arpacı “Her 100 liralık bütçe harcamasının 24 lirası borçlanmayla yapılıyor!” CHP’li Arpacı “Her 100 liralık bütçe harcamasının 24 lirası borçlanmayla yapılıyor!”

Doğduğu Ev

20 YAŞINDA KENDİ MARKETİNİ AÇTI

1980’de eşi Gülseren Hanım’la dünya evine girdiğinde 19 yaşındaydı. Çok geçmeden tam 1 yıl sonra, bugün seçim ofisi olarak kullandığı İstiklal Caddesi’ndeki ilk dükkanını açtı. Köyde başlayan hayatında, çiftçilik tecrübesinin üzerine ticareti koymuş adım adım gezdiği Denizli’nin dört bir yanında hem dostluklar hem ticari ilişkiler kurmuştu. 20 yaşında atıldığı kendi iş hayatında bunun çok büyk faydasını gördü. Yıllar geçtikçe iş hacmini büyüttü. Bugün Halil Pekdemir Şirketler Grubu’nun başkanlığını yapıyor.

Babasi Ve Kardeşleri̇

ZOR YILLAR SİYASETE SÜRÜKLEDİ

Zor geçen çocukluk ve gençlik yılları, ekonomik sıkıntılar, dar gelirli ailenin çocuğu olmanrın zorluklarını biliyordu. Bu nedenle siyaset kurumuna çok büyük görevler düştüğünün farkındaydı. 2002’de kurulan AK Parti’nin saflarında siyasete başladı. İki dönem İl Genel Meclisi Başkanlığı yaptı. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekilliği görevini yürüttü. Hem İl Genel Meclisi hem de Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevleriyle özellikle kırsal kesime hizmet etmeye, o bölgelerin sorunlarını çözmeye uğraştı.

Alaatti̇n Gençli̇k Yillari1990 L A R1980 L E R

Editör: Tahir Aygün