Denizli Haber - Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremler sebebiyle meydana gelen finansman ihtiyacıyla ek motorlu taşıtlar vergisi getirilmişti.

Verilen bu kararla birlikte gecikme faiz oranı ve ikinci taksit zaman dilimi bir hayli merak ediliyordu. 14 Kasım 2023 itibarıyla yürürlüğe yeni düzenlemeyle birlikte kamu alacakları için uygulanan gecikme zammı oranı yüzde 2,5'ten yüzde 3,5'e çıkartıldı.

EK MTV'DE GECİKME ZAMMI

Ek MTV'nin ilk taksitinin 6 Eylül'e kadar ödenmesi gerekiyordu. 14 Kasım'dan önce gecikme zammını ödeyen kişiler, yüzde 2,5 gecikme zammı ödedi. Şu ana kadar ödemeyenler ise yüzde 3,5'lik zam oranı bekliyor. İlk taksit zaman diliminde yaklaşık olarak 13,2 milyar lira gelir elde edilirken, hedeflenen tahsilatın da yüzde 87'si karşılanmış oldu.

EK MTV İKİNCİ TAKSİT ÖDEMELERİ NEREYE YAPILACAK?

CNN Türk'te yer alan habere göre; ek motorlu taşıtlar vergisinin ikinci taksidi için ise son gün 30 Kasım. Gecikme zammına takılmak istemeyenler ödemelerini gerçekleştirdi. Hala ödemeyenler için ise sayılı günler kaldı. Ödemeler; Gelir İdaresi Başkanlığı’na ait internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve "GİB Mobil" uygulamasından yapılabiliyor. Yine anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirebiliyor.

EK MTV ÖDEMESİ YAPILMAZSA NE OLUR?

Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 09-05-2024 Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 09-05-2024

Peki, ek motorlu taşıt vergisi ödenmezse ne olur? Bu durumda araç sahipleri taşıtların satış ve devir işlemlerini gerçekleştiremiyor. Çünkü bu sürecin gerçekleşmesi için MTV ile ek MTV'nin ödenmesi gerekiyor. Ayrıca ek MTV ödenmediği takdirde araç muayeneleri yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurda, dolayısıyla tescil kapatma işlemleri de gerçekleştirilemeyecek.

Editör: Tahir Aygün