Denizli Haber - Denizli Vergi Dairesi önünde toplanan sendika üyeleri, gelir adaletsizliği ve vergi konusundaki adaletsizliklere dikkat çekmek amacıyla eylem gerçekleştirdi. Grup adına konuşan BES Denizli Şubesi Başkanı Yusuf Yurdakul, emekçi kesimlerin her geçen gün daha fazla yoksullaştığını, güvencesiz hale getirildiğini ifade etti. Yurdakul, ülkeyi yönetenlerin yıllardır anlattıkları masallara yeni masallar eklediğini belirterek, özellikle '2023 hedefleri' masalının gerçekleşmediğini dile getirdi.

Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 18-05-2024 Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 18-05-2024

Yurdakul, "Tablo ortada" diyerek gerçek hayat pahalılığının resmi enflasyon rakamlarını katladığını vurguladı. Örnek olarak, bir bardak çayın 10 lira, bir simidin 10 lira olduğunu belirten Yurdakul, bu durumun aylık giderleri ciddi şekilde etkilediğini ifade etti. Açlık sınırının 16 bin liraya, yoksulluk sınırının ise 49 bin liraya dayandığını söyleyen Yurdakul, emeklilerin yarısının en düşük aylıkla geçinmeye çalıştığını, çalışanların yarısının ise asgari ücretle yaşam mücadelesi verdiğini kaydetti.

Bütçeden ayrılan payın büyük kısmının sermayeye, patronlara gideceğini öne süren Yurdakul, "Ülkenin ekonomisini göz gören çökertenlerin yarattığı borçların faizine gidecek. Savunma ve güvenlik adı altında silahlanmaya gidecek. Bütçeden milyonları yakından ilgilendiren sorunlara ayrılan pay ise tirajı komik seviyelerde kalacak" şeklinde konuştu.

Editör: Tahir Aygün