Denizli Haber - Denizli Valiliğinin himayelerinde Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB) organizatörlüğünde Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İlk, orta ve liseler arası düzenlenen  “ Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler” yarışmasında DENİB özel ödülüne layık görülen Güngör Cerit Cumhuriyet İlkokulu 4/B sınıfı öğrencisi Berin Yağmur Yılmaz ile aynı sınıftan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu resim yarışmasında Denizli Birincisi olan Ada Başişçi, Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak’ı ziyaret etti.

Mayıs ayında yağan dolu üreticiyi vurdu Mayıs ayında yağan dolu üreticiyi vurdu

Özgün tasarımlı inovatif projelere zemin hazırlamak, öğrencileri bu yönde teşvik etmek, ayrıca yenilikçi fikirleri öne çıkarmak ve desteklemek amacıyla il genelindeki ilkokul-ortaokul ve liseler arasında düzenlenen Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması’nın 6.sı gerçekleştirildi. Yarışmaya  “Suyun Sonsuzluğu”  adlı projesi ile katılan ve DENİB Özel Ödülüne layık görülen Berin Yağmur Yılmaz, projesi ile ilgili Başkan Orpak’a bilgi verdi.

Minik Mucit, Tatlı su kaynaklarının korunması, kreş ve anaokulu öğrencilerinde farkındalık yaratmak amacıyla “Suyun Sonsuzluğu” adı icadının geliştirilmesi halinde tüm okullarda kullanılabileceğini söyledi.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu resim yarışmasında Denizli birincisi olan Ada Başişçi ile mink Mucit Berin Yağmur Yılmaz’a çeşitli hediyelere onurlandıran ve tebrik eden Başkan Orpak,  Başkan Orpak, “Minik yavrularımızın bu yaşta böylesine faydalı icatlar yapması beni çok gururlandırdı. Kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

Editör: Tahir Aygün