Denizli Haber - Türk müzik tarihinin efsanevi isimlerinden Cem Karaca'nın hayatını anlatan "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filmi, yapımcı şirket Aytaç Medya'nın açıklamasına göre vizyondan kaldırıldı. 26 Ocak 2024 tarihinde izleyiciyle buluşan film, Cem Karaca'nın eski eşi İlkim Karaca tarafından mahkemeye yatırılan 3,5 milyon TL'lik teminat sonrasında alınan tedbir kararıyla durduruldu.

Emekliye Bayram Müjdesi Erken Geldi! Emekliye Bayram Müjdesi Erken Geldi!

Aytaç Medya tarafından yapılan açıklamada, "Efsanevi sanatçımız Cem Karaca’nın anısına yakışır bir şekilde büyük emek ve özenle çekimlerini tamamlayıp izleyicilere emanet ettiğimiz filmimiz, davacı tarafça mahkemeye yatırılan teminat sonrasında tedbir kararıyla durdurulmuş ve vizyondan kaldırılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Filmde kullanılan eserler için gerekli izinlerin alındığını belirten yapımcı şirket, Cem Karaca’nın oğlu ve film danışmanı Emrah Karaca'nın sahip olduğu şarkıların haklarının yanı sıra, şarkıların bir kısmının haklarını 2018 yılında devreden davacı tarafın iddialarının geçersiz olduğunu vurguladı. Şirket, film müzikleri için gerekli tüm yasal izinlerin alındığını ve hak sahipleriyle ilgili tüm gerekliliklerin yerine getirildiğini tekrar belirtti.

Vizyondan kaldırma kararının hem yapımcıları hem de Cem Karaca hayranlarını derinden üzdüğünü ifade eden Aytaç Medya, "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filminin sadece bir sinema eseri olmanın ötesinde, aynı zamanda sanatçının sanatını ve dönemin toplumsal, kültürel atmosferini yansıtan önemli bir belge olduğunu belirtti. Yapımcı şirket, adaletin yerini bulacağına ve film üzerindeki tedbir kararının kaldırılarak, eserin halkla bir kez daha buluşacağına inandıklarını açıkladı.

Kaynak: KARAR

Editör: Tahir Aygün