Denizli Haber - Denizli Tabip Odası, 28 Nisan Pazar günü olağan genel kurulunu gerçekleştirecek. Denizli Çağdaş Hekimler Grubu olarak adaylığını açıklayan mevcut başkan Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, yönetim listesindeki isimleri de kamuoyuyla paylaştı.

"EMEĞİMİZ KÜÇÜMSENİYOR"

DSBMYO Dış Ticaret Bölümü ‘Kariyer Sohbetleri’nin 4’üncüsü Düzenlendi DSBMYO Dış Ticaret Bölümü ‘Kariyer Sohbetleri’nin 4’üncüsü Düzenlendi

"Tüm hekimlerin katıldığı, birlikte hareket eden, şehirle bütünleşik, sorunları çözümünde öncü rol alan, güçlü bir Tabip Odası için Denizli Tabip Odası yönetimine tekrar adayız" denilen Çağdaş Hekimler Grubu'nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Bizler içinde bulunduğumuz toplumun en çalışkan insanlarıyız. Emeğimizi harcamaktan hiçbir zaman geri durmuyoruz. Toplumun her kesimiyle iyi günde, kötü günde beraberiz. Ne yazık ki mesleğimize verdiğimiz emeğin küçümsendiği, yarattığımız insani değerin ucuza satılan bir meta haline getirilmeye çalışıldığı zor bir dönemden geçiyoruz. Özlük haklarımız kötüye gidiyor, çalıştığımız ortamların yapısı giderek bozuluyor, hukuki sorunlarımız derinleşiyor."

"SABIRLI ÇALIŞMALIYIZ"

Yaşadıkları sorunların çözümünün kolay olmadığı vugulanan açıklamada, "Birlikte sahalara güçlü bir şekilde indiğimizde neleri değiştirebileceğimizi 2022 yılında gösterdik. Ne yazık ki idari baskılar, maddi kazancın yeterli görülmesi gibi etkenler merkez TTB'nin yaptığı hatalarla birleşince eylem gücümüz ve kamuoyunda etkinliğimiz tekrar azaldı. Arkasından gelen deprem felaketi de gündemi tamamen değiştirdi. İdealist açıklamalar, heyecanlı mesajlar sorunların çözümüne katkı sağlamıyor. Ayakları yere basan, sürekliliği olan politikaları sabırla hepimiz desteklersek kalıcı sistem ve yönetim değişikliklerini sağlamak mümkün olacaktır." denildi.

"SORUNLARIMIZI GÜNDEMDE TUTMAYA GAYRET ETTİK"

Çağdaş Hekimler Grubu, 2022-2024 yılı yönetimi olarak geçen 2 yıl boyunca yaptıkları çalışmaların kısa özetini video formatında iletişim kanallarında paylaştıklarına işaret ederek, "Tam raporu 27 Nisan Cumartesi saat 14.00'te genel kurula sunacağız. Kısaca gerek eylemlerimizle gerekse ziyaretlerimiz ve kurduğumuz ilişkiler sayesinde sorunlarımızı gündemde tutmaya gayret ettik. Hem Covid döneminde yaşanan sorunların gündeme getirilmesi için uğraştık hem de büyük deprem felaketinin yarattığı kaosu aşma mücadelesine katıldık. İlimizde bütün sivil toplum kuruluşlarının, yerel yöneticilerin saygı duyduğu, desteğini aradığı bir meslek odası olarak görev yaptık. Görev sürecimiz boyunca tek kılavuzumuz ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi mirası akıl ve bilim oldu. Hem odamızın itibarını hem de üyelerimizin haklarını korumaya çalıştık.

Çağdaş Hekimler Grubu olarak bütün meslektaşlarımızla iletişim kuran, her farklı çalışma ortamını temsil eden, Denizli halkının, yöneticilerinin dikkate alacağı, güçlü bir ekip oluşturduk. Önümüzdeki dönemde yapmayı düşündüğümüz projelerimizi kısaca paylaşıyoruz." diyerdek, 28 Nisan Pazar günü yapılacak genel kurulda meslektaşlarından destek istedi.

YÖNETİM KURULU ADAY LİSTESİ

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç'ın başkan olarak yeniden aday olduğu Çağdaş Hekimler Grubu'nun yönetim kurulu aday listesinde Dr. Belkıs Sınık, Dr. Türkay Selcen Aydemir, Dr. Sİmay Kaya, Dr. İsmail Sayar, Dr. Bahri Kasal ve Dr. Lale Özdel yer alıyor.

Editör: Tahir Aygün