Denizli Haber - GESİFED, 2012’de kurulan ve Aydın, Denizli ve Muğla'nın ortak ilke ve hedefleriyle iş insanlarını bir araya getiren bir sivil toplum kuruluşudur. Federasyon, toplamda 26 bölgesel, 4 sektörel federasyon, ulusal-uluslararası 334’ün üzerinde dernek ve 60 bini aşkın şirketi temsil eden Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) üyesidir.

Federasyon, 2021'de göreve başlayan yönetimiyle bölgede aktifliklerini artırmak ve üye sayısını yükseltmek gibi önemli hedefler belirlemişti. 3 yıllık süreçte 4 yeni derneği bünyesine katarak Aydın, Denizli, Muğla ve İstanbul'dan TÜSİAD’ın üyesi olduğu 14 üye dernekle 1700’den fazla iş insanına hitap etmiş durumda.

GESİFED'in hedefleri arasında bölgesel derneklerin tanınırlığını artırmak, etkinlikler düzenleyerek üyelere rehberlik etmek ve Kamu-STK iş birliğini güçlendirmek yer alıyor. Bu doğrultuda her ay farklı bir üye derneğin ev sahipliğinde yönetim kurulu toplantıları düzenleniyor ve bölgede çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapılıyor.

Bunun yanı sıra GESİFED ve üye dernekleri, Cumhuriyet Kutlamaları gibi geleneksel etkinliklerle bir araya gelirken, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda toplumsal yapının gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

GESİFED'in üye dernekleri arasında Aydın Genç İş İnsanları Derneği (AYGİAD), Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD), Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BESİAD), ve daha pek çok dernek bulunmaktadır.

GESİFED'in gerçekleştirdiği etkinlikler ve bölgelerin ekonomik dinamikleri üzerindeki çalışmalar, Türkiye ve Güney Ege Bölgesi'nin ekonomik gelişimine olan katkıları ile dikkat çekiyor.

GESİFED üyesi dernekler:

Aydın Genç İş İnsanları Derneği (AYGİAD)

Aydın Girişimci Kadınlar Derneği (AGİKAD)

Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BESİAD)

Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD)

Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD)

Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 17-05-2024 Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 17-05-2024

Denizli Soroptimist Kulübü - İş ve Meslek Kadınları Derneği (DENSOR)

Didim Genç İş İnsanları Derneği (DİGİAD)

Efeler Sanayici ve İş İnsanları Derneği (EFESİAD)

Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği (GİKAD)

Kuşadası Genç İş İnsanları Derneği (KUGİAD)

Likya İş İnsanları Derneği (LİİDER)

Marmaris Genç İş İnsanları Derneği (MarmarisGİAD)

Söke Genç İş İnsanları Derneği (SÖGİAD)

Türk Sanayicileri ve iş İnsanları Derneği (TÜSİAD)

Editör: Tahir Aygün