Denizli Haber - İLKE Çocukevi, milli bayramları günün anlam ve önemine uygun şekilde kutlama geleneğini sürdürüyor. Bu özel günlerde, öğrenciler sınıflarında etkinlikler düzenliyor ve bayram ruhunu yaşatıyorlar. Bu törenlere velilerin katılımı olmuyor.

Ancak bu yıl, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için özel bir sürpriz planlandı. Veliler, çocuklar için mini bir tören hazırladılar. İşlerinden izin alarak veya tatil günlerinde bir araya gelen veliler, çocuklarının bayramını daha da özel hale getirdiler. Bu gönüllü katılım, çocukların ve velilerin unutulmaz bir deneyim yaşamasını sağladı.

Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nın Ege Bölge Finali Denizli’de yapıldı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nın Ege Bölge Finali Denizli’de yapıldı

Yapılan açıklamada; “Bilenler bilir, İLKE ÇOCUKEVİ'nde 'gösteri'ye yer yoktur!

Hele ki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda...

İLKE Çocukevi her zaman olduğu gibi yine İLKE'lerinden ödün vermedi.

Harika bir 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' törenine imzasını attı.

Kurumumuzda tüm milli bayramlarımız günün anlam ve önemini yansıtan mini törenlerle kutlanır. Bu törenlerde öğrencilerimiz sınıflarında uygulamaktan keyif aldıkları etkinlikleri arkadaşlarına sergiler, daha sonra ise çocuk oyunları ile kutlamalar devam eder.

Bu törenlerimize hiç bir şekilde veli kabulü yapılmaz.

Her zaman olduğu gibi bu yıl da '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' ile ilgili ay boyu farklı çalışmalar yürütüldü okulumuzda. 23 Nisan Çocuk Bayramı eğlenceleri dışında çocuklarımıza bir sürpriz yapmak istiyorduk ve velilerimizle görüştük. Gönüllü velilerimizden çocuklarımız için bir mini tören hazırlamalarını istedik. Velilerimiz iş çıkışlarında, tatil günlerinde bir araya geldi. Yeri geldi işlerinden izin almak yeri geldi tek tatil günlerini okulda geçirmek zorunda kaldılar. Sonunda çocuklarımız için bizlerin bile bilmediği harika bir tören çıkardılar ortaya.

Gönüllü velilerimiz tüm çocuklarımızın zihinlerine harika bir anı eklerken, kendi  çocuklarıyla da yıllar sonra torunlarına dahi gururla anlatacakları bir anı biriktirdirler.

Çocuklarımız velilerimizin sahne heyecanlarını gördü, onların yaşadıkları duygu değişimlerine tanık oldu.

Ve en önemlisi tüm çocuklarımız öncelikle ay boyu Ulusal Egemenlik kavramı üzerine düşündüler, çalıştılar, fikir yürüttüler, bayram heyecanı ile tertemiz hazırlanıp okullarına geldiler. Gün boyu eğlenceli etkinler ile Çocuk Bayramı'nı kutladılar. Her bayram olduğu gibi bu bayramda da İLKE ÇOÇUKEVİ'nde hiç bir çocuk prova adı altında saatlerce çalıştırılmadı, kalbi kırılmadı, oyun zamanından çalınmadı, bayram algısı kurcanlanmadı. Hiç bir öğrencimiz 'gösteri' kuklası olmadı. Hiç bir öğrencimizin reklam amaçlı fotoğrafı -bir suç olduğu halde- paylaşılmadı.

İlke Çocukevi veli memenuniyetine dayanan İLKE'leri ile değil, her zaman 'ÇOCUĞA GÖRELİK' İLKE'leri ile var olmaya devam edecek!

Bu vesile ile gönüllü velilerimize bir kez daha yürekten teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız...

Yüreğinize, emeğinize sağlık.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız kutlu olsun.”

Editör: Tahir Aygün