Denizli Haber - Öğrencilerin yapacağı 15 tatil tarihleri gündem oldu. Birinci dönemin sona ermesiyle öğrenciler yarıyıl tatili yapacak. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitimlerini sürdüren İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 15 tatil tarihlerini gündemlerine aldı. Son olarak Kasım ayında ara tatil yapan öğrenciler, Sömestr tatili olarak da bilinen on beş tatile kaç gün kaldığını merak ediyor. Birinci dönemin sona ermesiyle öğrenciler karnelerine kavuşacak. MEB 2022-2023 eğitim öğretim takvimi dönem başında açıklanmıştı. Peki 15 tatil ne zaman başlayacak? İşte MEB takvim bilgisi…

Öğrenciler ve aileleri 15 tatile ilişkin araştırmalarına hız verdi. Birinci dönemin sona ermesiyle karne heyecanı yaşayacak öğrenciler, Sömestr tatiline kaç gün kaldığını merak ediyor. İlkokul, ortaokul ve liselerde farklı kademelerde eğitim alan çocuklar, 2022-2023 eğitim öğretim yılında iki ara tatil ve bir de yarıyıl tatili yapacak. Özellikle kış tatiline çıkmaya hazırlanan aileler, önceden tatil rezervasyonu yapmak istiyor. Tatil planlaması yapacaklar 15 tatil tarihlerine göre hareket edecek. Peki 15 tatil ne zaman başlayacak? İşte MEB 2022-2023 öğrencilerin karne alacağı tarihler…

15 TATİL NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

 Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 15 tatil, 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında uygulanacak. Yarıyıl tatili olarak da bilinen 15 tatil hafta sonları ile birlikte toplam 16 gün sürecek.

Okullarda birinci dönem eğitim öğretim faaliyetleri 20 Ocak Cuma günü sona erecek. Okullar ise tekrar 6 Şubat Pazartesi 2023 tarihinde açılacak.

ÖĞRENCİLERE KARNE HEYECANI YAŞAYACAK

Birinci dönemin sona ermesiyle birlikte öğrencilere karneleri 20 Ocak Cuma günü verilecek. Karneler ile birlikte Onur Belgesi, Takdir ve Teşekkür Belgesi almaya hak kazananlar belgelerine kavuşacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dönem sonu ortalaması 70 ile 84,99 arasında olan öğrenciler Teşekkür Belgesi, 85.00 ve üzeri olan öğrenciler Takdir Belgesi almaya hak kazanacak. Öğrencilerin başarı belgesi alabilmesi için zayıf dersinin olmaması gerekmektedir.

KARNE PUANI NASIL HESAPLANIR?

Karne puanı hesaplanırken öğrencinin not ortalaması yazılı sınavlarına göre belirlenmektedir. Öğrencinin 1. yazılı puanı, 2. yazılı puanı ve varsa 3. yazılı puanı ile toplanmasının ardından toplam yazılı sayısına bölünerek o dersin karne ortalaması belirlenir.

Bu işlem tüm dersler için gerçekleştirilirken, öğrenciler ders başına çıkan not ortalamasının hepsini toplar. Topladıkları not ortalamasını ise o dönem kaç ders aldıysa ona böler. Böylelikle dönem sonu ortalaması hesaplanır.

İKİNCİ ARA TATİL VE OKULLARIN KAPANIŞ TARİHİ

Milli Eğitim Bakanlığı, ikinci dönem uygulayacağı ara tatil tarihlerini belirledi. Buna göre 17-20 Nisan tarihleri arasında öğrenciler, ara tatil sebebiyle okula gitmeyecek. Ara tatil ve Ramazan Bayramı tarihleri benzerlik gösteriyor. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre ise 16 Haziran Cuma günü 2022-2023 eğitim öğretim yılı sona erecek.

Editör: Tahir Aygün