Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda yerini alan Çelikkol Mermer,Antalya Korkuteli ilçesindeki ve Burdur Karamanlı ilçesindeki maden ocağından sonra üçüncü ocağını Burdur'un Çavdır ilçesinde açacağını duyurdu.

Denizli’de 2000 yılından beri madencilik sektöründe hizmet veren Çelikkol Mermer, sektörün önemli tedarikçilerinden. Burdur’un Yeşilova ile Tefenni ilçeleri arasındaki Karamanlı ilçesinde bulunan Bej mermer ocağı Çelikkol Mermer’in ilk faaliyet sahasını oluşturuyor. Antalya Korkuteli ilçe sınırları içerisinde Cappuchino Bej ocağı Çelikkol Mermer, başta Çin olmak üzere dünyanın birçok ülkesine fayans ve blok mermer ihraç ediyor.

Terör olaylarından dolayı bu sene fuara damga vurduğundan bahseden Çelikkol Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hikmet Çelikkol, "Şöyle bir gerçek var gerçek alıcılar standımızı ziyaret etti. Satışlarımızda herhangi bir düşüş olmaz. Biz bu sene yeni müşteriler bekliyorduk, yeni müşteriler öteki senelere sarktı. Bu sene trend ürünlerden Muğla Yatağanda çıkarılan Muğla beyaz taş ürünümüz var sonraki yıllarda da birkaç tane daha projemiz var. 2000 yılında Burdur Karamanlı kendi ocağımızla mermer sektörüne girdik. Muğla'da ikinci bir maden ocağımız var. Üçüncüyü Burdur Çavdır'da açacağız. Biz genelde yüzde 80 iç piyasaya ürün veriyoruz. Yüzde 20 kısmı da Çin ve Arap ülkelerine ihracat yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim