Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na katılan FABER Doğaltaş firması, açtığı stantla fuara adeta damgasını vurdu.  Faber Yapı firmalarının Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz  Cinkaya, İstanbul Etiler'de 5 Nisanda showroom açılışını gerçekleştireceğini duyurdu.    

Faber Yapı firmalarının Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Cinkaya, "5 yıl önce İstanbul'da yapılaşmaya girmiştik. 5 bin metre kare bir depomuz vardı.  6 ay önce showroom olarak adım atmak  istedik. Türkiye'nin marka değeri  yükselen semtinde Etiler'de yapıldı.  5 Nisan'da büyük bir açılış gerçekleştireceğiz.  730 metre kare bir yer de yaşam alanları yaptık. Hamam konsepti, banyo, yata odası, mutfak yaptık. showroomda 125 taş çeşidi var. Benim amaçladığım aksesuar kısmıdır, mermerden peynir tabağı, buz kovası, yemek masaları sehpalar, satışa sunulacak. Mermerden yemek masası ve sehpa gibi ürünler genellikle mobilyacılarda satılıyor ve yüksek fiyatlara satılıyor. Bunları müşteriler mermerciden alması için önemsiyoruz.  4 şirketin var bunları birleştirmek için Faber YVZ grup olarak oluşuma gittik. Markalaşma anlamında yeni bir katalog ürettik" şeklinde konuştu.

Fuar alanı çerçevesinde ikinci kez burada bulunduklarını belirten Yasin Cinkaya ise "Genel anlamda baktığımızda ciddi bir şekilde azalma söz konusudur. Bunun sebebi ise son bir hafta içersindeki  İstanbul'daki talihsiz patlama olaylarıdır. Yurtdışındaki müşterilerimizin yüzde 60 rezervasyonlarını iptal edip gelmeyeceklerini belirtmeleridir.  Faber bu olaylardan çok etkilenmedi ama genele baktığımızda bir sıkıntı söz konudur. Umut ediyorum ki önümüzdeki fuarlarda terör olaylarının azalması ve bitmesiyle yine şaşalı, güzel, kalabalık görüntüsüne kavuşacaktır.  Faber'in bu seneki trendi "Sonsuz"dur. İstanbul'daki fuarda eksiklerimizi gördük.Showroom açılışımız var. Bu showrooımda;  Bütün Dünya taşlarının bütün dünya  ülkelerine satış ve pazarlama yönünde olacaktır" dedi. 

 

Editör: TE Bilişim