Anadolu Ajansı’nın seçim sonuçlarını dün gece saatlerinden itibaren güncellememiş ve bu durum Türkiye genelinde tepkilere yol açmıştı. Anadolu Ajansı şimdi ise verilerini yeniden güncellemeye başladı.

Yerel seçimler için birçok basın kuruluşlarının seçim sonuçları ile ilgili bilgi akışını sağladığı Anadolu Ajansı, 31 Mart Yerel Seçimlerinde tepki aldı. 31 Mart akşamı saat 23:00’den itibaren veri akışını kesen Anadolu Ajansı daha yeni yeni veri paylaşmaya başladı. Ama bu kez de kafaları karıştırdı.

Denizli’nin ilçelerinde kimin başkan olduğunu merak eden ve sonuçları takip edenler, Pamukkale İlçesi’nde Ahmet Divarcı’nın önde olduğunu görünce şaşkınlık yaşadı. Aslında Cumhur İttifakı’nın adayı Avni Örki’nin Pamukkale İlçesi’nde başkanlığı kesinleşmişti. Ancak Anadolu Ajansı’nın daha yeni veri yüklemesi nedeniyle toplam sandık sayısı ile açılan sandık sayısını gözden kaçıranlar seçim sonuçlarının değiştiğini sandı.

Yüksek Seçim Kurulu verilerine göre Cumhur İttifakı Adayı AK Partili Avni Örki 100.083, Millet İttifakı adayı CHP’li Ahmet Divarcı 90.931 oya aldı. Bu verilere göre Pamukkale’nin yeni belediye başkanı Avni Örki oldu.

Editör: TE Bilişim