Türkiye genelinde Mahalli idareler Seçimleri sona erdi. Millet İttifakı, Cumhur İttifakı arasındaki yarışta, Denizli’de 2014 seçimlerinde 15 ilçeyi kazanan AK Parti 2019’da Cumhur İttifakı adı altında MHP ile girdiği seçimde belediye sayısı 12’ye düştü. 2014’te CHP 3 olan belediye sayısını 2019’da İYİ Parti ile Millet İttifakı adı altında yapılan iş birliği sonucunda 5’e yükseltti. MHP ise 1 olan belediye sayısını 2019’da Ak parti ile Cumhur İttifakı adı altında yaptıkları iş birliği sonucunda 2’ye çıkardı. İYİ Parti ise Millet İttifakı adı altında CHP ile yaptıkları iş birliği sonucunda girdiği hiçbir seçim bölgesinde kazanamadı.

AK PARTİ 17’DE 12 YAPTI

Ak Parti kendi adayıyla girdiği 17 İlçeden 12’sinde başarı elde etti. 2014 seçimlerinde kazanamadığı iki ilçede 2019’da kazanan AK Parti, yönetimini elinde bulundurduğu 3 ilçeyi ise kaybetti.

AK Parti Acıpayam’da Hulusi Şevkan, Baklan’da Yusuf Gülsever, Bekilli’de Mustafa Çoban, Beyağaç’ta Mustafa Akçay, Çameli’de Cengiz Arslan, Çardak’ta Hüsnü Yılmaz, Çivril’de Niyazi Vural, Güney’de Halil Ayhan, Kale’de Mehmet Salih Sağınç, Pamukkale’de Avni Örki, Sarayköy’de Ahmet Necati Özbaş ve Tavas’ta Hüseyin İnamlık ile kazanandı.  

CHP 3’Ü 5 YAPTI

2014 seçimlerinde Bozkurt, Bekilli ve Buldan’da kazanan parti olan CHP, 2019 seçimlerinde Bekilli ve Buldan’ı kaybetti ancak Babadağ’da Ali Atlı, Bozkurt Birsen Çelik, Honaz’da Yüksel Kepenek, Serinhisar’da Hüseyin Gemi, Merkezefendi’de ise Şeniz Doğan ile kazandı. Böylece 3 olan belediye sayısını 5’e çıkardı.

CHP Adayı Şeniz Doğan, rakibi mevcut belediye başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na yüzde 7’lik fark atarak Merkezefendi’nin yeni belediye başkanı oldu. Honaz’da 3 dönemdir AK Partili Turgut Devecioğlu’na fark atan CHP’li Yüksel Kepenek kazandı. Serinhisar Ak Partili Mehmet Kobaş tarından yönetilen ilçe ise el değiştirerek CHP’li Hüseyin Gemi Belediye Başkanı oldu. Bekilli ise CHP’li Mustafa Başkafa tarafından yönetilirken el değiştirdi ve Ak Partili Mustafa Çoban Belediye Başkanı seçildi. Buldan’da 2014 seçimlerinde Belediye başkanlığı koltuğuna CHP’li olarak oturan Mustafa Gülbay parti değiştirerek Demokrat partili oldu. 2019’da ise Buldan belediyesi  el değiştirerek MHP’li Mustafa Şevik yeni belediye başkanı oldu.

İYİ PARTİ 9’DA 0 YAPTI

CHP Millet İttifakı adı altına işbirliğine giden İYİ Parti ise Büyükşehir ve 8 ilçede aday gösterdi ancak hiçbir bölgede başarı sağlayamadı.

Editör: TE Bilişim