Denizli'nin Honaz Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilip 2 Haziran'da tekrarlanmasıyla ilgili partiler değerlendirme yaptı.

Denizli'nin Honaz Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilip 2 Haziran'da tekrarlanmasıyla ilgili partiler değerlendirme yaptı. AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, "Honaz'da en son İl Seçim Kurulu'na yapılan itiraz sonucu, CHP'nin adayı ve bizim adayımız arasındaki fark 1'e inmişti. Bu arada 5 kısıtlı seçmenin oy kullandığı tespit edilmiş. YSK'ya, bilgi ve belgeleri verdik. İtirazımız sonucu YSK'dan, seçimlerin 2 Haziran'da tekrar edilmesi yönünde karar çıktı" dedi.

'2 HAZİRAN'A KADAR ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM'

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba ise, "Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Yüksel Kepenek'in yanındayız. Honaz'da onunla birlikte gireceğimiz seçimi tekrar kazanacağız" diye konuştu. Honaz Belediye Başkan Adayı CHP'li Yüksel Kepenek, 2 Haziran'da tekrarlanacak seçimleri kazanmak için çalışmalarını sürdüreceğini söyledi. Kepenek, YSK'ya oy kullanan kısıtlı ve engellilerin üzerinden itiraz gittiğini belirterek, "İlk yapılan sayımda 8 oy farkla kazanmıştık. 8 oyu önce ilçe seçim kurulunda itiraza götürdüler. Orda 8'den 1'e düşürdüler. Bizim geçerli oyları geçersiz, onların geçersiz oylarını geçerli saydılar. Sonuçta YSK, seçimin tekrarlanmasına karar verdi. Biz ilk seçimi nasıl kazandıysak bu seçimi de kazanacağımızı düşünüyoruz. 2 Haziran'daki seçimlere kadar çalışmaya devam edeceğim. Çünkü halk, bu görevi bize verdi. Ama YSK ve yasalar maalesef bizi bu konuda bir daha seçim yapın noktasına getirdi. Kazanacağımızdan şüphemiz yok" dedi.

VATANDAŞLAR YENİDEN SANDIĞA GİDECEK

Honaz'da yaşayan vatandaşlardan Ali Dağlaroğlu, tekrar sandığa giderek oyunu kullanacağını söyleyip, kazanana hayırlı olmasını diledi. 15 yıldır ilçede yaşayan Raşit Aysan ise hangi adayı hayırlı görüyorlarsa vatandaşların onu seçmesini istediğini söyledi.

Editör: TE Bilişim