20 Mart Çarşamba günü Denizli’nin Acıpayam İlçesi Yeniköy Mahallesi merkez üssünde 5.5 ‘lik deprem meydana geldi. Depremde can kaybı olmazken 22 kişi yaralandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanın Murat Kurum tarafından deprem bölgesinde meydana gelen hasar ile ilgili bilgi verdi. İlk belirlemelere göre132 bina hasar gördü, 139 bina ağır hasarlı olarak tespit edildi. 7 bina ise tamamen yıkıldı. Toplam 278 yapıya ilişkin hasar tespitleri yapıldı.

375 artçı deprem meydana geldi. Şiddeti 3 ve üzeri 37 artçı deprem meydana geldi.

ÖĞRENCİLER DERSTE DEPREME YAKALANDI  - 20.03.2019 10:04:59

Denizli’de 5.5 büyüklüğünde meydan gelen deprem büyük paniğe neden oldu. Derste deprem konusunu işlerken depremi yaşayan öğrenciler dışarı çıkarak güvenli alanlarda toplandı.

Merkez üssü Acıpayam ilçesi olan 5.5 büyüklüğündeki deprem yaklaşık 20 saniye sürdü. Deprem sırasında büyük panik yaşandı. Depremin hemen ardından okullarda korku dolu anlar yaşanırken sınıflar boşaltılarak öğrenciler okul bahçelerinde güvenli alanlara toplandı. Küçük yaştaki bazı öğrencilerin ise yaşadıkları korkudan dolayı ağladıkları gözlendi.

DEPREMDE AHIR ÇÖKTÜ, İNEKLER ENKAZ ALTINDA KALDI - 20.03.2019 11:18:46

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde 5,5 büyüklüğünde meydana gelen depremde bir ahır çöktü. Enkaz altında kalan inekleri çıkaran bir kişi o anları ‘cehennemi yaşadık’ diye özetledi.

DEPREMDE ENKAZA DÖNEN EVDE YANGIN ÇIKTI, AİLE SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ - 20.03.2019 12:44:21

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde deprem sırasında yıkılan bir evde yangın çıktı. Aile, enkaz alanında sinir krizi geçirirken bölgede onlarca evde hasar olduğu belirtiliyor.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZOLAN: "İLÇEMİZDE CİDDİ BOYUTTA BİR HASAR GÖRÜNMÜYOR"  20.03.2019 13:55:29

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, depremin ardından Acıpayam ilçesine giderek incelemelerde bulundu. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Zolan, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirterek, "İlçemizde ciddi boyutta bir hasar görünmüyor" dedi.

Başkan Zolan, Acıpayam'da meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından ilçeye gitti. Acıpayam'da ilk olarak tedbir amaçlı tahliye edilen Acıpayam Devlet Hastanesine giden Başkan Zolan, burada vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Başkan Osman Zolan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Acıpayam Belediyesi ile birlikte İtfaiye, Kızılay, AFAD başta olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm kurumların deprem bölgesinde olduğunu belirten Başkan Zolan, "Kriz masası oluşturuldu. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderme noktasında çalışmalara başlandı. Öncelikle vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Ufak tefek ayak burkulması gibi panik halinde yaşanan olumsuzluklar var ama ciddi bir yaralanma ve can kaybının olmaması bizi mutlu ediyor. Yıkılan, kullanılmayan kerpiç binalar var. İlçemizde ciddi boyutta bir hasar görünmüyor" dedi.

DEPREMDEN KAÇARKEN ÖLÜMDEN SON ANDA KURTULDU - 20.03.2019 14:14:56

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen deprem sırasında kendini oturduğu çay ocağından dışarı atan adam kaçarken binalardan düşen kiremit ve beton parçalarından son anda kurtuldu. Yaşananlar ise bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

Acıpayam’da sabah erken saatlerde meydana gelen ve 30 evin yıkıldığı depremde güvenlik kameralarının kaydettiği görüntüler yaşanan korku ve paniği gözler önüne serdi. İlçede bir iş yerinin kameralarına yansıyan görüntülerde deprem olur olmaz panikleyen bir kişi çay ocağından can havliyle dışarı çıkıyor. Şahıs gibi başka vatandaşlar da büyük panik ve korku ile kendilerini iş yerleri ve evlerden dışarı atarak kaçışmaya başlıyor. Bu esnada çay ocağından çıkan adam yola birkaç adım attığı esnada çatıdan kopan kiremit ve beton parçaları yola düşmeye başlıyor. Şahıs yukarıdan düşen bir kiremit parçasından ise kıl payı ile kurtuluyor.

Görüntülerde ayrıca park halindeki bir motosikletin görünür biçimde sallanması ise depremin şiddetini gözler önüne seriyor.

DEPREM ANI MARKETİN GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI  - 20.03.2019 14:45:33

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem bir marketin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde sarsıntıdan dolayı raflarda bulunan ürünlerin neredeyse tamamının yere devrildiği görülüyor.

Acıpayam’da sabah erken saatlerde meydana gelen ve 30 evin yıkıldığı depremin şiddeti, güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülerle gözler önüne serildi. Görüntülerde sarsıntı esnasında ilçedeki bir markette bulunan raflardaki ürünlerin neredeyse tamamının yerlere döküldüğü görülüyor. O esnada markette kimsenin olmaması ise dikkatlerden kaçmıyor.

DEPREM BÖLGESİNDE YARALAR SARILMAYA BAŞLANDI  - 20.03.2019 15:35:11

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından yaralar sarılmaya başlanırken bölgede evleri yıkılan ve hasar görenler ise geceyi nasıl geçireceklerinin planlarını yapıyor. 30 ev ile birlikte 3 caminin minareleri ve duvarlarının yıkıldığı depremin ardından Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve Kızılay ekipleri bölgede çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Acıpayam’da sabah 09.34’de meydana gelen depremde Denizli Valiliğinin açıkladığı resmi rakamlara göre, Karahüyük, Oğuz ve Uçarı mahallelerinde çoğu kullanılmayan ev olmak üzere yaklaşık 30 evde yıkıntı ve bazı mahallelerdeki evlerde de çatlaklar ve baca yıkılmaları oldu. Bazı mahallelerde de ahırların yıkıldığı ve 2 büyükbaş hayvan telef olduğu öğrenildi. Alaattin, Kurtlar ile Oğuz mahallelerinde ise 3 camide hasar oluştuğu tespit edildi. Depremde can kaybı yaşanmadığı 3 vatandaşın hafif şekilde yaralandığı kaydedildi.

DEPREMDE EVLERİ YIKILAN VATANDAŞLAR YAŞADIKLARINI GÖZYAŞLARIYLA ANLATTI - 20.03.2019 15:59:37

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin etkisini, evi yıkılan vatandaşlar gözyaşları içerisinde anlattı. Deprem anında yıkılan evin içerisinde kalan bir vatandaş, "Çatı ayrıldı, gökyüzünü gördüm. Tuğlalar kafama düşüyordu" diyerek olayın şokunu halen atlamadığını ağlayarak söyledi.

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde sabah 09.34’te 5.5 büyüklüğünde meydana gelen ve birçok evin yıkılmasına neden olan deprem sonrası, vatandaşlar sokakta beklemeye devam ediyor. Evi yıkılan vatandaşlara Kızılay tarafından kumanya verilirken, bölgede kaymakamlık ve belediye çalışmalarını sürdürüyor. AFAD, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri de oluşabilecek olumsuzluklara karşı depremin etkili olduğu bölgelerde hazır bulunduruluyor.

Depremde hasar gören mahallelerden Uçarı Mahallesi'nde 15 evin yıkıldığı, 20 evin ise hasar aldığı bildirildi. Yıkılan evlerde eşyaların dışarıya kadar devrilerek sürüklendiği gözlendi. Mahallede bir kişinin yaralandığı bilgisine ulaşılırken, evleri yıkılan vatandaşların halen o anların etkisinde olduğu görüldü.

DENİZLİ VALİSİ KARAHAN DEPREMİN MEYDANA GELDİĞİ ACIPAYAM’DA 20.03.2019 16:21:31

Denizli Valisi Hasan Karahan, Acıpayam’da meydana gelen ve yıkıma neden olan 5.5 büyüklüğünde depremin ardından bölgeye giderek incelemelerde bulundu. İHA’ya konuşan Vali Karahan, "İlk planda bugün sıcak yemek ve çadır temin edeceğiz çünkü vatandaşların bir çoğu korkudan evlerine giremiyor. Artçılar devam ediyor 70-80 civarında artçı sarsıntı olduğu söyleniyor" dedi.

DENİZLİ’DEKİ DEPREMDE DİKKAT ÇEKEN DETAY  - 20.03.2019 17:10:51

Denizli’de meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem kuşları da tedirgin etti. Elektrik direkleri üzerinde yuvaları bulunan leyleklerin, depremden bu yana yuvalarının üzerinde devamlı uçtukları, bozulan yuvalarını düzelttikleri ve ardından tekrar havalandıkları gözlendi.

DEPREM BÖLGESİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ- 20.03.2019 17:37:56

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen ve yıkıma neden olan 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından yangın çıkan, yıkılan evler ve cami minareleri havadan görüntülendi.

Acıpayam ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen ve kent genelinde hissedilen 5.5 büyüklüğündeki depremde 30’a yakın ev yıkılırken çok sayıda ev ile 3 cami zarar gördü. Depremin ardından Oğuz Mahallesi'ndeki bir evde çıkan yangın ile minaresi yıkılan camiler havadan görüntülendi. Görüntülerde itfaiye ve kurtarma ekiplerinin iş makineleri ile yangına müdahale etmesi görülüyor.

TÜRK KIZILAYI DEPREM BÖLGESİNDE - 20.03.2019 18:45:12

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen ve yıkıma neden olan 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından Kızılay tarafından kurulan seyyar mutfaklarda 2 bin kişilik yemekler hazırlanırken, afetzedelerin geceyi geçirmeleri için 240 çadır kuruldu.

Depremin ardından bölgeye giden Kızılay ekipleri özellikle evleri yıkılan, zarar görüp oturulmayacak hale gelen vatandaşlar başta olmak üzere bölge halkının mağdur olmaması için hemen çalışmalarına başladı. 30 evin yıkıldığı bölgede Kızılay ekipler getirdikleri dev kazanlarda yaklaşık 2 bin kişiye yetecek ve etli pilav, çorba, ayran menüsünden oluşan yemekler yaptı. Ekipler ayrıca vatandaşların geceyi geçirmeleri için 240 çadırdan oluşan ‘çadır kentte’ kuruldu.

KIZILAY DEPREM BÖLGESİNDE 2 BİN KİŞİYE YEMEK DAĞITTI - 20.03.2019 21:25:58

Denizli’de 5.5 büyüklüğünde depremle sarsılan ve yıkımım meydana geldiği Acıpayam ilçesinde Türk Kızılayı tarafından yaklaşık 2 bin kişiye sıcak yemek dağıtıldı. Kızılay görevlileri yaşlı ve sağlık durumları iyi olmayanların yemeklerini masalarına kadar götürdü.

DENİZLİ'DE ARTÇILAR DEVAM EDİYOR, VATANDAŞLAR NÖBET TUTUYOR - 20.03.2019 22:58:16

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından akşam saatlerinde soğuk hava etkili olmaya başladı. Yıkılan ve hasar gören evlerine girmeye korkan vatandaşlar, evlerinin önünde ateş yakarak ısınmaya çalışıyor, eşyaları için de nöbet tutuyor.

ACIPAYAM'DA ÇOCUKLAR KIZILAY GÖNÜLLÜLERİYLE DEPREMİ UNUTTU - 20.03.2019 23:07:58

Denizli’nin Acıpayam ilçesindeki depremin ardından Kızılay gönüllüleri vatandaşlara yardımlarını aralıksız sürdürürken, çocukları da unutmadı. Genç gönüllüler minikleri mutlu edebilmek için onların oyunlarına eşlik etti.

DEPREMZEDELER ÇADIRLARINDA İLK GECEYİ GEÇİRDİ - 21.03.2019 11:34:43

Denizli’de dün meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde evleri yıkılan ya da hasarlı olan vatandaşlar, geceyi çadırlarda geçirdi. Vatandaşlar, gece saatlerinde devam eden artçı sarsıntıları çadırlarda da hissettiklerini belirterek, olayın şokunu halen atlatamadıklarını dile getirdi.

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde dün sabah 09.34'te 5.5 büyüklüğünde meydana gelen ve birçok evin yıkılmasına neden olan deprem sonrası, vatandaşlar geceyi AFAD tarafından ilçenin farklı noktalarına konulan çadırlarda geçirdi. Gece saatlerinde etkili olan ayaz da vatandaşları zor durumda bıraktı. Bölgede Kızılay’ın noktalara kurduğu yemek merkezleri ve kumanya tırları, depremzedelerin gün boyu yiyecek içecek ihtiyacını sağlarken, herhangi bir ihtiyacı olan vatandaşlar için de kriz masaları hazır tutuldu.

DÜN 09:34'TEN İTİBAREN MEYDANA GELEN DEPREMLER

Editör: TE Bilişim