Denizli Haber - SEVİM SAY

Kendisi de bir doktor olan ve corona virüs salgınında vatandaşlarından hiç kimsenin hastalanmaması  veya hayatını kaybetmemesi için mücadele veren Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, ilçeden Denizli’ye ve Denizli’den ilçelerine hareket eden toplu taşıma araçlarının tamamen durdurulmasını sağlamıştı. Virüs tedbirleriyle birebir uğraşan Belediye Başkanı Dr. Şevkan, anonslarını da yine belediyeden kendisi yaparak sürekli ilçe halkını bilgilendirip, dışarıya çıkmamaları konusunda çağrı yapmayı da ihmal etmiyor.

“65 YAŞ ÜSTÜ ÜRETİCİ DE PAZARDA YER ALAMAYACAK”

Bu tedbirler çerçevesinde  Mevlütler Montan Madeni  de kapanırken,  Acıpayam’da kurulması beklenen Salı Pazarı ile ilgili de anons  ve açıklama yapan Başkan Şevkan şunları söyledi : “Sevgili vatandaşlarım, saygıdeğer kardeşlerim  içinde bulunduğumuz durum siyasi bir durum da değildir, iki ülke arasında yaşanan savaş ta değildir. Bu durum bütün dünyayı ve değerli ülkemizi kasıp kavuran bir salgın hastalıktır.   Bilim adamlarımız  ve doktorlarımız da önümüzdeki  5-10 günlük sürenin daimi şekilde çok önemli olduğuna dikkat çekmektedir. Bunları size sadece belediye başkanınız olarak değil bir hekim olarak duyurmak ta benim görevim. Çünkü hepiniz benim için çok değerlisiniz. Bu çerçevede kurulacak olan Salı Pazarımızda  birebir kendim de bulunacak ve tüm denetimlere iştirak edeceğim.  Pazar yerimizde ise sadece sebze ve meyve satanların yarısı yer alabilecek. Zeytin ve peynirler ise paketlenmiş şekilde satışa sunulacak.  Pazar yerimizde 65 yaş ve üzerindeki satıcılar  yer alamayacak. Yine 65 yaş üzerindeki vatandaşların ve çocukların da yer alamayacağı gibi. “

“PAZAR ESNAFI ARASINDA 3 METRE MESAFE OLACAK”

Pazar yerinde satış yapacak olan bu esnafların her birinin tezgahı arasında 3’er metrelik mesafe olacağını da belirten Başkan Şevkan “Aynı zamanda Pazar yeri esnafımızın hepsine eldivenleri, maskeleri ve dezenfaktan maddelerini de dağıtmış olacağız.  Görevlilerimizle birlikte tüm denetim ve kontrollerde insanlarımızın sağlığı için birebir hazır bulunacağım. Yine Pazar yeri  esnafı ve müşteriler arasına çekilmiş en az 1 metre mesafeli bantlar yerleştirilecek. Pazar kapalı alan içinde değil cadde de yer alacak.   Vatandaş elleriyle sebze ve meyvelere dokunamayacak. İstedikleri miktarlar eldivenli ve maskeli satıcılar tarafından poşetler içinde güvenli bir şekilde kendilerine sunulacak” dedi.

“HALKIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN ANT İÇTİK”

Bu virüsün tehlikesinin tüm bilim adamları doktorlar olarak  bilincinde oldukları için, halkı bilinçlendirmenin ve korumayı da kendisine en büyük görev saydığını belirten Başkan Şevkan şöyle dedi : “Bence açık kalan esnaflar da dükkanlarını şu 5-10 gün zarfında olsun kapatmalı. İnanın durumlar hiç iç açıcı değil.  Allah aşkına sesimize kulak verin ve hiç kimse dükkanını açmasın. Sizler yürekli ve vicdanlı insanlarsınız ve başkanınız olan beni anlayacağınızı umuyorum. Çünkü hiç kimse bir yakınını kaybetmenin acısını yaşamamalı diyorum. Ben halkımızın, vatandaşımızın sağlığı için ant içtim. Elimden gelen tedbirlerin hepsini sonuna kadar uygulayacağım. Sizlerin de aynı şekilde kurallara uymanızı, sağlığınızdan ve canınızdan olmanızı istemiyorum. Çağrımıza uyarsanız ve kendinizi izole etmeyi görev bilirseniz, bu virüs belasından hiç zayiat vermeden ve üzülmeden kurtuluruz.”

Editör: TE Bilişim