Kızılay Denizli Şube Başkanı Adem Salih Deniz ve yönetim kurulu üyeleri, yeni seçilen ve atanan yöneticiler ile faaliyetlerinin tanıtılması ve faaliyetleri ile ilgili Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yaptılar.

Kızılay Denizli Şube Başkanı Adem Salih Deniz yönetim kurulu üyelerini tanıtarak başladığı konuşmasında “Yeni yönetim kurulumuz geçtiğimiz ay seçimlerini tamamladı. İki tane daha şubemizin kuruluşunu da tamamladık. Merkezefendi Şube Başkanımız Sami Tefe, Pamukkale Şube Başkanımız Ersin Erkan, Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Zafer Aydın, İl Kan Merkezi Müdürümüz Dr. Cengiz Dönemez”

Kızılay olarak neler yaptıklarından bahseden Kızılay Denizli Şube Başkanı Adem Salih Deniz “Kızılay iyiliğin, merhametin görünen yüzü. İnsan hayatında belli dönemlerde mutlaka Kızılay’a ihtiyaç duyabilir. Toplumun başına gelebilecek olan deprem, sel gibi tabi afetlerde ilk akla gelen kurum Kızılay. Bir insan hasta olduğunda ameliyat olduğunda yine ilk akla gelen kurum Kızılay. Bu kurum bu işleri ücretsiz olarak yerine getirmektedir. Acıpayam İlçesi’nde meydana gelen depremde biz Kızılay olarak ilk 40 dakikadan itibaren yardım faaliyetlerimize başladı. 4 saat içerisinde de sıcak yemek ihtiyacını karşıladık. Valiliğin koordinasyonunda AFAD’ın katkılarıyla oluşturulan kriz masasında, oraya gelen ihtiyaçları talepleri karşılamaya çalıştık. Dün itibari ile de oradaki hizmetlerimize noktayı koyduk. Kızılay sadece memleketimizde değil tüm dünyada ihtiyaç anında orda olmaya gayret ediyor. Bu bağlamda hedeflerimi de büyüttük” dedi.

“DEPREM BÖLGESİNDE PSİKODESTEK VERDİK”

Acıpayam’da yapılan yardımlara değinen Deniz “Acıpayam’da Bölge Afet Yönetim Merkezi, Güney Ege Afet Merkezi ve Denizli Şubesi olmak üzere toplam 20 personelimiz sahada sürekli görev yaptı. Kızılay gönüllüsü olarak 200’ün üzerinde kişi sürekli olarak sahada dağıtım faaliyetlerinde görev yaptı. Afetin olduğu ilk günden itibaren günde yaklaşık 3 bin kişiye sabah, öğle ve akşam olmak üzere üç öğün yemek verildi. Uçarı, Karahöyük,  Ovayurt, Apa, Oğuz Mahallesi ve Gırca bölgelerinde ulaşılan kişi sayısı 833. Ulaşılan çocuk sayısı ise 551. Kızılay’ın çocuklar için Psikodestek birimi var. Bu birim depremin olduğu ilk andan itibaren Uçarı bölgesine çadırları kurdu ve afet bölgesini gezerek psikodestek faaliyetlerinde bulundu. Çocukların ve yetişkinlerin en az manevi zararla çıkması için bu birim hizmet verdi. Kızılay olarak yaklaşık 2 bin civarında çadır, battaniye dağıtıldı. AFAD da kendi çadırlarını kurarak deprem bölgesine yardım etti” dedi.

“GENÇLİK VE KADIN KOLLARI KUARACAĞIZ”

Ramazan Ayı’nın yaklaşması nedeniyle kan anlamında yaşanan sıkıntılara değinen Kızılay Denizli Şube Başkanı Adem Salih Deniz “Kan alım birimleri ile ilgili iki tane çalışmamız var. İkinde de sona gelmek üzereyiz. Biri Forum Çamlık’ın önünde sabit kan alım merkezi. Şuan da ihale sürecinde. Biri de üniversite kampüsünün içerisinde sabit kan alım merkezi kurmayı planladık. Bununla ilgili çalışmalarımızı eski yönetimde de devam ettik şimdi de neticelendirmek üzereyiz. Oranın da ihalesi tamamlandığında üniversitenin içerisinde de bir kan alım birimimiz sürekli olarak bulunacak. Üniversitenin içerisinde Kızılay Gençlik Kulübü kurduk. Kurduğumuz bu kulüple Kızılay gönüllülerinin üniversitenin içinde de faaliyette bulunmasını sağlamayı düşünüyoruz. Dün görüştüğümüz bir husus daha var. Oda üniversitenin içerisinde bir Kızılay Hatıra Ormanı. Gerekli şartları oluşturursak bunları tamamlamayı planlıyoruz. Bir projemiz daha var. İlimizde iki şubemizi daha açtıktan sonra gençlik kolları ve kadın kollarını da kurmak istiyoruz. İlk yardım, deprem, sel gibi afetler anında ilk olarak harekete geçecek olan insanlar gençlik ve kadın kolları oluyor. Bizde bu gönüllüleri değerlendirmek istiyoruz” dedi.

İlk yardım eğitimlerinden de bahseden Deniz “Belli bir sayıda çalışanı olan her iş yeri sahibinin bundan sonra ilk yardım eğitimi alma zorunluluğu var. Biz Kızılay olarak da bunu 2010 yılından beri biz bu ilk yardım eğitimlerini veriyoruz. Bu ilk yardım eğitimlerini mutlaka herkesin alması lazım. Onun için Kızılay’ı tercih etmelerini ben herkese öneririm. Herkesi bu ilk yardım eğitimlerine katılmaya davet ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim