Acıpayam Belediyesi çalışanlarına iş güvenliği uzmanları tarafından ‘iş sağlığı ve güvenliği eğitimi’ verildi.

Verilen eğitimde iş ortamında meydana gelecek kazalar ve korunma yöntemleri ele alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tam gün- tam yıl eğitim kapsamında Acıpayam Belediyesi ve Acıpayam Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile 126 Belediye işçi ve memur eğitim alıyor.

A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Levent Polat tarafından verilen eğitimde, iş yerlerinde sağlıklı ve güvenli bir ortamı temin etmek, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını azaltmak, çalışanları yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek, onların karşı karşıya bulundukları mesleki riskler ile bu risklere karşı alınması gerekli tedbirleri öğretmek ve iş sağlığı ve güvenliği bilinci oluşturarak uygun davranış kazandırmak amaçlandı.

Eğitimde, iş hukuku, ergonomi eğitimi ve ekranlı araçlarda çalışma gibi konular anlatıldı. Çalışma ortamında insanların bilinçli ve dikkatli davranmalarıyla iş kazalarının önüne geçileceği vurgulandı.

Ofis ortamında kullanılan ekranlı araçların göz sağlığına ciddi zararlar verdiğine değinen uzmanlar, özellikle uzun süre bilgisayar karşısında kalanların göz sağlıklarına dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. Personelin yoğun ilgi gösterdiği eğitimlerin iki ayda bir tekrarlanacağı, iş kazaları ve meslek hastalıkları konusunda personelin bilinçlendirilmesiyle, kazaların da en aza indirgeneceğinin altı çizildi.

2016 Mart ayı sonuna kadar devam edecek olan eğitimler sonunda Belediye personeline sertifikaları verilecek.

 

 

Editör: TE Bilişim