Pamukkale Üniversitesi, Acıpayam Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından 24 Aralık 2015 tarihinde saat 14.00’te, yüksekokul bünyesinde Prof. Dr. Hüseyin BAĞCI Konferans Salonu’nda “Garbi Karaağaç Kültürü ve Tarihi” başlıklı konferans düzenleniyor.

Acıpayam yöresinin tarihi derinliklerine dikkat çeken ve yörenin önceki adı olarak bilinen Garbi Karaağaç üzerine gerçekleştirilecek olan konferansı Pamukkale Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Turgur TOK sunacak.

Konferansla, Acıpayam ve yöresinin tarihi özelliklerine, kültür hayatının değerine, yörede kullanılan Türkçe’nin köken bilincive kültürel kimlik bağlamındaki özelliklerine dikkat çekilecek.

Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Özgür Kasım AYDEMİR; “Garbi Karaağaç Kültürü ve Tarihi” konferansı ile başta PAÜ Acıpayam Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin ve Acıpayamlıların olmak üzere konferansa ilgi duyan herkesin yaşadıkları coğrafyayı daha iyi tanıyabilmelerine, coğrafyayı vatan kılan mukaddes özelliklere ilişkinin bilinç düzeyini diri tutabilmeye katkı sunmayı amaçlıyoruz, bu doğrultuda konferansımıza sizin aracılığınızla herkesi davet ediyor, bu konferası vermek üzere tekrar burada bizimle birlikle olarak bilgi birikimini paylaşacak olan Doç. Dr. Turgut TOK hocama yine sizin aracılığınızla gönülden teşekkürümü sunuyorum.” dedi.      

Editör: TE Bilişim