Denizli Haber - Aslen Acıpayam’ın Alaattin Mahallesinden olan Saniye-Oğuz Kağan Kafes çiftinin 2.5 yıl önce erken doğumla Arza isimli kız bebekleri dünyaya geldi. İtalya'nın Modena şehrinde yaşayan gurbetçi ailenin küçük kızları, doktorlar tarafından çenesindeki şişlik nedeniyle 8 aylıkken anne karnından alındı. Dünyaya erken gelen Arza bebeğin acı dolu yolculuğu da böyle başladı. 8 aylıkken nefes borusu birbirine yapışık olmasından dolayı nefes alamadığı için ameliyat olan Arza, beslenme ihtiyacını ise boğazına açılan delipe yerleştirilen tüple sağlıyordu.

14 AMELİYAT GEÇİRDİ

 Minik Arza, buna rağmen yaşam savaşını hiç bırakmadı. 2,5 yaşında 14 kez ameliyat olan Arza, son ameliyatını ise Roma'da oldu.

TATİLE GELECEKLERDİ AMA

2,5 yaşındaki Arza. 8 Temmuz'da fenalaştı. Hemen helikopter ambulansla hastaneye kaldırılan küçük çocuk, hastaneye varmadan hayatını kaybetti. Azra'nın ölümü ailesini ve yakınlarını yasa boğdu. Ailenin çocuklarının tedavisi için 3 yıldır memleketine gelmediği, 16 Temmuz'da izne geleceği öğrenildi. Ailesiyle tatile geleceği memleketine cenazesi gelen Azra, dün Acıpayam’ın Alaattin Mahallesinde toprağa verildi. Minik Azra'yı taşıyan tabut gelin gibi süslendi.

Editör: TE Bilişim