Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan; Acıpayam Radyosu  Gurbetci Fm'de canlı yayına katılarak, Gurbetçi Fm genel koordinatörü Yunus Bayraktar ve gazeteci Mustafa İzhan'ın sorularını yanıtladı.

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan; “Biz halkımızı üzecek, kıracak en küçük hüzünlendirecek hiçbir noktada olmadık, olmayız. Halkımız rahat olsun, ‘Türkiye Cumhuriyeti’ ibaresi yazılacaktır” dedi.

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan; Haziran Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda CHP’li meclis üyelerinin gündem dışı Belediye tabelasına T.C yazısı yazılması adına verilen önerge hakkındaki gerçekleri kamuoyuyla paylaştı.

10 Haziran Pazartesi Günü İstanbul’da Yerel Yönetimler Toplantısı’na katılması nedeniyle Belediye Meclisi Toplantısı’nda bulunmadığının altını çizen Başkan Şevkan, Meclis toplantısını Başkan Vekilimiz Şükrü Yalçın’ın yönettiğini belirtti.

 ‘‘Önerge AK Parti meclis üyelerinin red oy vermesi ile kabul edilmemiştir’’ şeklinde çıkan haberlerin çarpıtıldığını konunun aslının bu yönde olmadığını belirtti.

Başkan Şevkan; “Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duyuyoruz. Benim İstanbul’da toplantıda olmamdan dolayı bu konunun gündeme getirilerek meclisimizi yöneten Başkan Vekilimiz Şükrü Yalçın; ‘Bu konu bizim gündemimiz değil başkanımızı ilgilendiren bir konudur’ şeklinde yaptığı açıklamanın basında farklı şekilde lanse edilmiş olması beni gerçekten üzmüştür. Daha önce belediye binamızda Acıpayam Belediye Sarayı yazıyordu. T.C. ibaresi şimdi gündeme taşınması ve AK Parti Grubu Meclis Üyelerimize sosyal medyadan yapılan mesnetsiz davranışları kınıyorum. Keşke bu öneriyi sunan meclis üyesi arkadaşlarım bizzat gelip bu konuyu gündeme taşımadan direk bana iletip, gündemi bu konular ile meşgul etmeselerdi” dedi.

 “TÜRKİYE CUMHURİYETİ İBARESİ YAZILACAKTIR”

Tabelada ‘Türkiye Cumhuriyeti Acıpayam Belediyesi’ yazılması şeklinde projelerinin olduğunu belirten Başkan Şevkan; “Zaten bizim belediye binamızın tabelasına ‘Türkiye Cumhuriyeti Acıpayam Belediyesi’ şeklinde yazılacak tabelamız hakkında projemiz var. Seçim öncesi ve de deprem yaşamış olmamız nedeniyle biraz gecikti. Mustafa Kemal Atatürk’ün, Bayrağımızın, ‘Bizim Rehberimiz Akıl Ve Bilimdir’ yazan yazının da içinde olduğu ‘Türkiye Cumhuriyeti Acıpayam Belediye Başkanlığı’ yazısı projemizi gerçekleştireceğiz. Halkımız rahat olsun, ‘Türkiye Cumhuriyeti’ ibaresi yazılacaktır” diye konuştu.

 “BİZİM GÖNLÜMÜZ BU HALKIN KAPISINDA PASPAS OLMAYA HAZIRDIR”

Son olarak Acıpayamlılara seslenen Başkan Şevkan, şunları aktardı: “Ben Acıpayam halkıma şunu söylüyorum; sağcısı, solcusu, kuzeylisi, güneylisi, bizi sevsin sevmesin, bizim gönlümüz onlarladır. Bizim gönlümüz bu halkın kapısında paspas olmaya hazırdır. Biz halkımızı üzecek, kıracak en küçük hüzünlendirecek hiçbir noktada olmadık, olmayız.”

Editör: TE Bilişim