Milli Eğitim Bakanlığı  ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı arasında imzalanan protokolle uygulamaya konulan “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi’’çerçevesinde  oluşturulan Denizli İl Öğrenci  Meclisi, Acıpayam’da toplandı.

Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya ilimizin tüm ilçelerinden seçilmiş ilçe öğrenci meclisi başkanları ve divan üyeleri toplantıya katıldı.

İlçelerden gelen öğrenci temsilcileri toplanarak gündem maddelerini görüştü.

Acıpayama gelen konuk Başkanlar,  Acıpayam Kaymakamı, Acıpayam Belediye Başkanı, Acıpayam   İlçe Milli Eğitim Müdürünü ziyaret ettiler.Acıpayam Kaymakamı Karahan DAŞTAN Milli Eğitim Bakanlığı ile TBMM arasındaki protokol kapsamında okullarımızda uygulanan demokrasi eğitimi kapsamında seçilen öğrencilerimizi tebrik etti. Toplantıda alacakları tavsiye kararları bizler tarafından her zaman önemsenecektir. Eğitim konusundaki yapacağımız çalışmalara ışık tutacaktır diyerek öğrencilerimize başarılar diledi.

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi ŞEVKAN,  ile sohbet eden öğrenciler Acıpayam ilçemiz hakkında bilgi aldı. Seçilerek bu temsil hakkını kazandınız, hepinizi kutluyorum. Ülkemizde demokrasinin bütün kavramlarıyla kavranması bakımından Gençlere okul döneminde demokrasi eğitimi verilmesi çok önemli. Denizli Öğrenci Meclis Başkanı Emre Can YAMALI ve ekibine başarılar diliyorum dedi.

  Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay Bakanlığımızın Demokrasi Eğitimi Projesi kapsamında seçilen İl Öğrenci Meclis´ini İlçemizde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. İl Öğrenci Meclisi üyelerimiz ilimizdeki 181.918 öğrencimizi temsil ediyor. Meclis üyelerimiz bugünkü toplantıda onların düşüncelerini, taleplerini gündeme getirecekler. İl öğrenci Meclisimize çalışmalarında başarılar diliyorum dedi.

Temsilciler toplantıdan sonra hep birlikte öğle yemeği yedi. Diğer ilçe temsilcilerinin bu etkinlikten ve Acıpayam’da olmaktan çok memnun oldukları gözlendi. Daha sonra Acıpayam’ın tarihi ve doğal güzelliklerinin başkanlara tanıtılması için Keloğlan Mağrası ve tarihi Yazır Camii’ne ziyaret düzenlendi.

 

Denizli İl öğrenci Meclisi Başkanı Emre Can YAMALI Acıpayam Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının çok verimli geçtiğini toplantıya katılan öğrenci temsilcilerinin Acıpayam’da olmaktan çok memnun olduklarını ve kendilerini tekrar ilçemize beklediklerini misafirlere iletti. Bazı ilçe başkanları Acıpayam’da gördükleri ilgi ve alakadan çok memnun olduklarını tekrar ilçemize gelmek istediklerini belirttiler. Toplantı için ilçemize gelen temsilciler daha sonra bölgelerine gitmek üzere ilçemizden ayrıldılar.

 

Editör: TE Bilişim