Denizli'de 20 Mart tarihlerinde meydana gelen depremin ardından çadır kentte dönen ve hayatın alt üst olduğu Acıpayam şükür duasında buluştu. Kazanların kaynadığı duaya çok sayıda kişi katıldı.

Denizli'de 20 Mart tarihlerinde meydana gelen depremin ardından çadır kentte dönen ve hayatın alt üst olduğu Acıpayam şükür duasında buluştu. Kazanların kaynadığı duaya çok sayıda kişi katıldı. 20 Mart'ta merkez üssü Yeniköy Mahallesi olan 5.7 büyüklüğündeki depremle sallanan Acıpayam'da hayat çadırlarda devam ediyor. 600'e yakın yıkıldığı ilçede halk yaşamıma kurulan çadırlarda sürdürmeye çalışıyor. Çok sayıda eğitim yuvasının da zarar gördüğü ilçede hayatın normale dönmesi için adımlar atılmaya devam ederken, ilçe esnafı şükür duası düzenledi. Sabit Kızılhan önderliğinde harekete geçen esnaflar ile gönüllüler Acıpayam Salı Pazarında kazanları ateşledi. Ellerin semaya açıldığı duada kazanlarda cıdalı tarhana çorbası kaynatıldı. Birer kap içinde dağıtılan çorbanın yanında bölgenin meşhur emeği Karahüyük ekmeği de dağıtıldı. Şükür duasına çok sayıda vatandaş katıldı.

BİRLİK VURGUSU

Etkinlik, “Acımız bir, sevincimiz bir, sevdamız bir” Allah kabul etsin. Acıpayam’ın zor günler geçiriyor. Şükrümüz ölü ve yaralılarımızın olmayışındandır. Mevla’ya yakarmak, şükretmek ve geleneğimizdeki hayrı yapmak için Acıpayam esnafları ve halkı olarak bu etkinliği yaptık. Allah hayrımızı kabul etsin, memleketimizi afetlerden korusun" notuyla paylaşıldı.

Editör: TE Bilişim