Ülkemizde terör saldırıları sonucundaki bir yıllık süreçte 532 asker, polis ve korucu şehit oldu. Şehitlerden geriye 513 çocuk yetim kaldı.

En çok şehit veren il 52 rakamı ile Ankara olurken, Ankara’yı 33 şehit ile Adana, 21 şehit ile Kahramanmaraş izledi. Sivil, asker ve polislerin hedef alındığı toplam 32 bombalı terör saldırısında ocaklara ömür boyu sönmeyecek ve kahredecek  kor ateşler düştü..

Ülkenin farklı yerlerindeki saldırılarda 2 binden fazla insan da yaralandı.

Artık ülke insanı mutlu olmaktan, gülmekten, yemek yemekten, çocuğunu sevmekten bile utanır hale geldi.

Bu saldırılara en son ise, Kayseri'de çarşı iznine giden silahsız ve sivil giyimli askerlerin de olduğu halk otobüsünün yanında bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısı eklendi.

Bu saldırıda 14 asker şehit oldu, 56 kişi yaralandı. 

Çarşı iznine çıkan o 20 yaşındaki fidanların anacığına, sevdiklerine telefon edip hasret giderme özlemi içindeyken ölümle kucaklaşması dayanılır gibi değil.

Anaları, babaları ve sevdiklerinin ise, göz nuru biriciklerinden telefon beklerken “şehit oldu” haberini alması ise dayanılmazı daha da dayanılmaz hale getiriyor.

Hepsi özenle, gözüne bakılarak, imkansızlıklarla savaşılarak büyütülmüş halk çocukları.

Hepsi de içinde ayrı ayrı özlemleri ve hayalleri olan ve bunları gerçekleştirmek için gün sayan yavrular.

Geride kalan ise yarım kalan, yürek yakan hikayeler…

Fırat Kalkanı'nda ise 5 asker daha yaralandı Türkiye, Fırat Kalkanı Harekatı'nın başladığı günden beri 21'inci şehidini verdi.

Ve yine ülkemizde bir saldırı sonucu Rus Büyükelçisi hayatını kaybetti.

Artık bu işin sonu nereye varacak düşünemiyorum bile.

Artık hangi haberi açsam; acı, kan ve gözyaşı var.. Gündüzler yetmiyor artık şehitlerimizi uğurlamaya.

Geceler ise kabuslarla bölük börçük!

Çünkü kimse yarın başına ne gelecek, evine sağ mı yoksa parça parça mı dönecek bilemiyor.

Ülkemizde süregelen ve her günü zindana çeviren terör olaylarının sona ermesi, anaların ağlamaması, insanların adımlarını dışarıya çıkarken güvenle atabilmesi tek dileğimiz..

Bunun için tüm siyasilerin, yetkililerin herkesin birlikte hareket etmesi ve güzel ülkemiz için ne gerekiyorsa yapması gerekiyor..

Bunun için de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün : “Türkiye'nin güvenliğini amaçlayan, hiçbir milletin aleyhinde olmayan bir barış doğrultusu, bizim daima ilkemiz olacaktır." #Nutuk sözlerini izlememiz yeterli olacaktır diyorum.

Sağ kalın, sağlıcakla kalın!