“Okullar olmasaydı Milli Eğitimi yönetmek kolay olurdu.” Demiş ya bir eski bakan. Gerçekten okullar olmasaydı, öğretmenler olmasaydı, öğrenciler olmasaydı, hele okullar hiç açılmasaydı ne güzel olurdu. 2015-2016 Eğitim öğretim yılı takvimini yapan adam herhalde   eli işte gözü oynaştayken yapmış takvimi. Bayramı unutuvermiş. Az bir süre kala biri farkına vardı sanırım. Haydi canlandıralım.              

-Sayın bakanım okullar açılacak da arada kurban bayramı var.Açılmasıyla tatile girmesi bir olacak. Bir sürü eleştiri gelecek.

-Kim yaptı bu takvimi! Zaten batmış durumdayız. Şimdi ben ne cevap vereceğim böyüklerime.  Peki  İmam Hatip Okullarını da mı düşünmedi bu adam? O kadar emek veriyoruz. Hadi temizleyin bakalım bu yaptığınızı.

-Ak Saray’ın emri , deriz.

-Olur mu öyle şey? Tamamen batarız.

-Binalar hazır değil, deriz.

-Olmaaz.

-Başka bir bakana atsak suçu, onların gözünden kaçmış, deriz. Ekonomi Bakanını suçlarız.

-Git oğlum işine o kesinlikle olmaz.

-Turizm Bakanına atarız suçu. Turistler okulları daha çok gezsin, diye erken açtık, deriz.

-Dur, bak şimdi buldum çözümü. Turizm Bakanı rica etti deyin. Yok yok olmaz. Biz açmak isteyelim de bakan “Geç açın bir hafta .” Diye rica etmiş  olsun.

-Gerçekten rica mı etti  Sayın Bakanım?

-Gerzekgerzek konuşma ya.

Sonuç ortada. Turizm patlasın diye bir hafta geç açılıyor okullar. Aslında yapılması gereken buydu. Dileyelim patlayan iç turizm daha az can alsın trafikte. Acele etmeden ulaşsın öğretmenlerimiz, öğrenci velilerimizöğrencilerimiz  gideceği yere.

Okullar açılacak. Problemleri de başlayacak. Okul müdürleri  üstlerine yaranmak için taklalar atacak. Bir taraftan hakları gaspedilen müdürler geri dönmek için uğraş verecek. Etkili ve yetkililer engel olmak için gayret sarf edecek. İl  içi rotasyon bilmecesi çözüm bekleyecek. Kayıtlar herkesi deli edecek. Kimi  öğrenciler evlerinden çok uzak okullara kaydolmak zorunda kalıp sürgün nedir öğrenecek.

Okullar açılacak. Öğretmenler nöbet eylemi yapacak. Sarı sendikalar, yağdanlık olmaya devam edip pay alırken diğerleri su -gaz seçeneklerinden birini ya da ikisini birden seçecek.

Okullar açılacak. Garibim öğrenciler ödev yükü altında ezilecek. Özel ders, özel öğretmen,dersane , okul arasında sıkışıp kalacaklar. Çocukluklarını gençliklerini yaşayamayacaklar. Bir şeyler yapılmalı. Öğrencilerin ders yükü azaltılmalı. Sanat dersleri önemsenmeli.  Öğrenciler çocukluklarını gençliklerini yaşayabilmeli. Yeter şimdilik. Hoşça kalın, dostça kalın.