Türkiye Varlık Fonu (TVF)  ile ilgili açılama yapan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “Kamunun donuklaşmış varlıkları üzerinden likit kaynaklar oluşturarak büyük, stratejik ve teknolojik yatırımlar için uzun vadeli finansman oluşturma projesidir” dedi.

PAMUKKALEHABER

TVF’nin gelir getiren varlıkların gelirlerinin konsolide edilerek kaynak oluşturulması ve çağ atlatacak yatırımlara kanalize edilmesini sağlamak amacıyla kurulduğunu dikkat çeken AK Parti İl Başkanı Necip Filiz,  “ Ekonomik sabotajlar ve saldırılara karşı kendini koruyabilecek dinamik bir yapı güçlü bir kalkan oluşturmasını sağlayacak bu proje aynı zamanda Türkiye'nin ekonomik kaynaklarıyla birlikte küresel oyuncu olarak Dünya arenasına çıkışının projesidir” diye konuştu. 
TVF’nin esas faydasının ise yüksek faizin belini kırmak ve finansal dışa bağımlılığı azaltmak olduğunu ileri süren Filiz, “TVF’nin kurulması ayrıca ekonominin canını acıtan dövizdeki dengesiz yabancı giriş-çıkışlarına, ani yükselişlere ve manipülasyonlara karşı sigorta görevi üstlenecek, gerektiğinde devlet tahvillerine yatırım yaparak faizin düşmesini sağlayacak, kamu borçlanma ihtiyacını karşılamada faiz lobisine karşı devletin elini güçlendirecektir” dedi. 

"İŞSİZLİĞİN DE İLACI OLACAK" 
TVF’nin  AK Parti Hükümetleri döneminde azalan ancak yine de bir sorun olarak duran işsizliğin ilacı olacağına vurgu yapan Başkan Filiz “Özel sektörün girmekten çekindiği yol, köprü, baraj gibi altyapı projelerini daha ucuz maliyetlerle finanse edecek fon sayesinde büyük projelerin kullanım ücretleri daha düşük veya ücretsiz olabilecektir. TVF’ye sağlanan yasal vergi muafiyetleriyle büyük projelerin ucuza finanse edilmesinin önü açılacaktır. Fonun ülke içinde öreceği demir ağlar ve otoyollar ticaret hacmini patlatacaktır. Bu bir özelleştirme değil, devletin kaynaklarını daha verimli hale getirme işlemidir. Bu kapsamda TVF’ye devredilen şirketlerin mevcut sistemlerinde, çalışanlarında bir değişiklik olmayacaktır. TVF bazı özellikleri ile 1997 yılından ülkemize çok ciddi katkılar sağlayan havuz sistemine benzemektedir. Bazı özellikleri ile de özel sektördeki şirketlerin tek bir elden yönetilmesini sağlayan holdingleşme mantığına benzemektedir. Ülkemize çok ciddi katkılar sunacak olan TVF’nin hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerin kullandı.

Editör: TE Bilişim