Denizli Haber - 10 Kasımlar’ın, Atatürk’ün bize bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesine ve yeni nesillere daha iyi anlatılmasına vesile olduğunu vurgulayan Başkan Filiz: “Bizlere bıraktığı büyük mirasın sahipleri olarak 10 Kasım gününde, O’nu kaybetmenin hüznünü yaşarken, bir yandan da ülkemiz için canla başla çalışıyor, bizlere işaret ettiği muasır medeniyet yolunda kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz” dedi.

“ O’nun aziz hatırasının ortak hislerle yad edildiği bugün; herkese düşen en büyük görev; O’nun ideallerini, en ileri bir demokrasi bilinciyle hayata geçirmek ve böylece ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaktır” diyen Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi.

“ Gazi Mustafa Kemal Atatürk; kahraman bir komutan, muktedir bir politikacı ve büyük bir devlet adamı olarak çok önemli hizmetler ifa etmiştir. Türk milletinin kudret ve haşmetinden aldığı güçle, emperyalist mihraklara karşı verilen istiklal mücadelesinin hazırlayıcısı ve uygulayıcısı olarak, Türk tarihinin şahit olduğu en mümtaz kişilerden birisidir. Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk'ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır.

Atatürk, yeteneklerini ve dehâsını milleti için kullanmış, komutan, inkılâpçı, lider ve devlet adamı olarak kendisini büyük Türk milletinin bekasına adamış; askerî ve siyasî hamleleri ile Türkiye Cumhuriyeti'ne şekil veren temel düşünce ve görüşlerin mimarı olmuştur.

En güç koşullar altında bile insanımıza güvenilmesi, umudun hiçbir zaman yitirilmemesi gerektiğini bizlere öğretmiş ve milletimizin neleri başarabileceğini herkese göstermiştir.

Gazi Mustafa Kemal’in en büyük ideali, Türkiye'yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. O’nun hatırasının ortak hislerle yad edildiği bugün; herkese düşen en büyük görev bayrağını daha ilerilere taşımak olmalıdır. Bunları hep beraber omuz omuza başaracağımıza inancımız tamdır.

10 Kasım Türk Milleti için; anma günü olduğu kadar, sahip olduğu milli ve manevi değerlere sahip çıkarak, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma hedefimizi gerçekleştirme konusunda kararlılığını gösterme günüdür.

Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partimiz’in icraatlarıyla; Gazi Mustafa Kemal’in aramızdan ayrılışının seneyi devriyesinde, O’nun ideal ve arzuları doğrultusunda; Güçlü bir Türkiye'ye doğru emin adımlarla ilerlemekteyiz.

Milletimizi, bir milli doğruluş ve milli duruş etrafında birleştirerek, Cumhuriyetimizin 100.yıldönümünü kutlayacağımız 2023 yılında “lider ülke Türkiye” vizyonu etrafında yola çıkmak, başarı için yegâne seçeneğimizdir. Ancak böylesi bir yüksek hedef, Atatürk’ün emanetinin ve mirasının layıkıyla taşındığını işaret edebilir.

Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 82. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyorum.''

Editör: TE Bilişim