24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi'nde Denizli'den milletvekili seçilen Cahit Özkan, Şahin Tin, Ahmet Yıldız ve Nilgün Ök, Denizli Adliyesinde İl Seçim Kurulu Başkanı Necla Akkuş ile kurul üyeleri Halil Ortaköy ve Kamil Bağbozan'dan mazbatalarını aldı.

Milletvekili Özkan, mazbatasını aldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu, millet iradesinin üzerinde hiçbir gücün olmadığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Milletimiz gelecekle ilgili umut vaat eden, bugüne kadar millete yaptığı hizmetleri takdir eden AK Parti'yi büyük bir zaferle taçlandırdı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ilk turda cumhurbaşkanı olarak seçtik ve Denizlimiz'den yine Ankara'da en yüksek oranda temsil oranına ulaştık. Özellikle bu seçim sürecinde durmadan, yorulmadan koşan kıymetli dava ve yol arkadaşlarımızı, kadın ve gençlik kolları ve ana kademe ile mahalle başkanlarımıza, sandık başkanlarımıza, il, ilçe başkan ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum." 

Tin de halkın teveccühü ile kendilerine çok önemli bir görev yüklendiğine işaret ederek, "Tabiki yeni bir dönem başlıyor. Artık Türkiye'de yeni bir yönetim sistemi ile eski dönem kapandı. Cumhurbaşkanlığı başkanlık sistemi ile yönetilecek bir Türkiye'ye doğru adım atmış bulunmaktayız. Yeni yönetim sisteminin ülkemize hayırlar getireceğini, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, onun izinde çok güzel çalışmalara, hizmetlere imza atacağımıza ve Denizlimize çok daha güçlü yatırımları getireceğimize inanıyorum. Allah utandırmasın." diye konuştu.

Milletvekili seçilen eski Dışişlerı Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız ise 68 yıldır çok partili seçimlerin yapıldığını aktararak "Bu olgunluk ve seçime katılımlardan dolayı ülkemle gurur duydum. Hak etmeye çalışacağım, önemli olan budur, seçimden sonra ne yapacağımızdır. İnşallah bu ülkenin bize verdiklerini biz misliyle iade etmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Ök ise Denizli'den birinci parti olarak çıktıklarını kaydederek "Bütün teşkilatımıza teşekkür ediyoruz. Seçim çalışmasında sık sık bir araya geldiğimiz basın mensuplarına da teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreç artık yeni bir Türkiye." dedi.

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ise seçilen vekillerin sadece AK Partililerin değil bütün Denizli'nin vekilleri olduğunu ifade etti.

Mazbatalarını alan milletvekilleri daha sonra tebrikleri kabul etti, partililerle fotoğraf çektirdi. 

Editör: TE Bilişim