AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Akbulut 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “30 Ağustos’ta kazanılan destansı zaferle birlikte milletimizin kendisine reva görülen esaret gömleğini yırtıp atıp, ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan edişinin 97. yıldönümü kutluyoruz.” dedi.

26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz’un, verilen çetin mücadelelerin ardından Dumlupınar’da zaferle taçlandırılması son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin müjdesi olmuştur.

Tarih boyunca istiklalimize ve istikbalimize yıkmaya tevessül eden her türlü girişimi, her türlü saldırıyı boşa çıkaran aziz milletimiz, 1071’de Malazgirt Zaferi’yle başlattığı şanlı yürüyüşü 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da elde ettiği büyük zaferle taçlandırmıştır.

“MİLLETİMİZİN CANINDA AZİZ BİLDİĞİ VATANI…”

30 Ağustos’un arkasında da tarihteki tüm zaferlerimiz gibi milletimizin cesareti, fedakârlığı ve canından aziz bildiği vatanına aşkı vardır. Bugün de aynı duygu ve düşüncelerle önümüze çıkan engelleri ne pahasına olursa olsun tek tek aşmakta kararlıyız.

“AYNI AZİM VE KARARLILIKLA YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Geçmişten bugüne Ağustos ayı Türk milleti için zaferlerle dolu bir aydır. Sultan Alparslan’ın 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi'nden yüzlerce yıl sonra 26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922’de büyük bir zaferle sonuçlandı. Milletimizin geçmişte zaferlerle taçlandırdığı Otlukbeli, Çaldıran, Mercidabık, Mohaç Zaferi ve Sakarya Meydan Savaşı’nda olduğu gibi bugün de aynı azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.

Bu vesileyle büyük zaferin 97. yıl dönümünde bizlere bu aziz vatanı armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.”

Editör: TE Bilişim