Bakanımız Albayrak’ı ilimizde ağırlamaktan ve il başkanlığımızda parti teşkilatımız ile bir araya getirip onun engin tecrübelerini dinlemekten onur duyduklarını belirten Başkan Filiz açıklamasında devamla şu ifadelere yer verdi:

“ Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere sabah saatlerinde İlimize teşrif eden Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ı Çardak Havalimanında, Önceki Dönem Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci, AK Parti Grup Başkanvekilimiz Cahit Özkan, Denizli Milletvekillerimiz Şahin Tin, Nilgün Ök, Ahmet Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanımız  Osman Zolan ve diğer il protokolü ile beraber karşıladık.

Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrakla birlikte; Denizli’deki programları çerçevesinde ilk olarak 'Türkiye İçin Değişim Başlıyor' programı kapsamında Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Denizli İş Dünyası Buluşması’ istişare toplantısında iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldik.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki "Denizli İş Dünyası Buluşması" programında yaptığı konuşmasında ; Son açıklanan ekonomik verilerin Türkiye'de güvenin arttığını, yatırımların devreye alındığını ve üretimde güçlü toparlanmanın başladığını gösterdiğini anlatan Bakanımız Berat Albayrak, "Enflasyondaki kararlı duruş, hedeflediğimiz yüzde 8,5'lik bu yıl hedefini de Allah'ın izniyle çok rahat bir şekilde yakalayacağımızı ortaya koyuyor. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ocak çok iyi geldi, şubat rakamları gayet iyi. Bütçe, gelir, kapasite rakamları tüm bu çerçevede, rakamlara baktığımızda son çeyrek yüzde 6 büyümeden daha iyi bir ilk çeyrek büyümesi görürseniz şaşırmayın." değerlendirmesinde bulundu.

Bakanımız, Denizli ziyaretinde, iş dünyasına dair müjdeleri de üst üste açıkladı. Öncelikle, Denizli-Aydın Otobanı ile ilgili imzayı atarak yola çıktığını anlatan Bakanımız Albayrak, ikinci müjdeyi de Denizli’nin lokomotif sektörü tekstilcileri için verdi.

Yeni bir finansman program hazırladıklarını duyuran Bakanımız, tekstil sektörü için hazırlanan yeni finansman paketinin ayrıntılarını da paylaştı. Tekstil sektörü, imalatta 60 ay vadeli sabit %9 faizli kredi kullanabilecek. Ticaret erbabına da, 9 aya kadar anapara ödemesiz kredi imkanı sunulacak. 

Programdan sonra AK Parti İl Başkanlığımızı ziyaret eden Bakanımızı Yönetim Kurulu üyelerim, İlçe Başkanlarım, Belediye Başkanlarım ve partililerimizle beraber çoşkuyla karşıladık. Parti binamız önünde gençlerimiz tarafından meşalelerle karşılanan bakanımıza daha sonra makamımızı ziyaretleri sırasında, ziyaretin anısına Denizli hatırası özel üretim havlu bornoz hediyemizi takdim ettik.

Çalışmalarımız hakkında bilgiler aktardığımız bakanımız daha sonra il binamız 4. Katındaki Konferans ve toplantı salonumuzda büyük bir çoşkuyla ve sabırsızlıkla kendisini bekleyen partililerimizle buluşturduk. Burada partililer ile bir araya gelen Bakanımız yaptığı konuşmada, 'Öncelikle bugün Denizli'de Türkiye ekonomisinin değişimi ve dönüşümü konusunda gerek Ticaret ve Sanayi Odası gerekse iş insanları ile buluştuk. Bu buluşmalarımızın ardından Denizli teşkilatımız ile bir arada olmaktan dolayı son derece mutluyum. Hakikaten bugün güzel bir gün. İş adamlarımız ile buluşmalarımız son derece verimli geçti. İnşallah hedefimiz bu başarılı performansımıza müteakip ekonomik anlamında da yatırım anlamında da yakın dönemde çok güçlü projelerle Denizli’yi daha da güçlendireceğiz” dedi.

Daha 1,5 sene öncesine kadar "Türkiye battı" yorumlarının yapıldığını hatırlatan Bakan Albayrak; "Biz kimseden bir kuruş, bir dolar almadık, işimize baktık. Türkiye'nin kapasitesine, bilançosuna, potansiyeline, tüm bu saldırılara, tweetlere, şunlara bunlara, son 1 yılda 3 seçime rağmen, dünya negatif ayrışırken... Bugün küresel anlamda büyük bir 'Kara Pazartesi' konuşuluyor. Pozitif ayrışan, güçlü şekilde ayakları yere sağlam basan bir ülke noktasındayız. Bu daha başlangıç. Daha da iyi olacak. Son 7 yıldır, ülkemize karşı gerçekleştirilen her saldırıda olduğu gibi, Gezi, 17-25, 15 Temmuz darbe girişimi, terör eylemleri, Suriye, Irak'ta olanlar... Son 1,5 yılda ekonomik operasyonun tamamında ülkemize karşı enformasyon savaşının gerçekleştirildiğini görüyoruz.

Türkiye çok tarihi dönemlerden geçiyor., her geçen gün üzerine koyarak daha iyi noktaya gidecektir. Kolay değil her alanda yoğun bir mücadele veriyoruz, her birinden güçlenerek çıkılıyor. Alnımızın akıyla önemli kazanımlarla adım adım ilerliyoruz. İnşallah ülkemiz memleketimiz için daha hayırlı olacaktır.'' dedi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak toplantı sonrası Uşak’taki programları çercevesinde Denizli'den ayrıldı.

Editör: TE Bilişim