Denizli Haber - Başkan Başer mesajında, Türk demokrasi tarihimizde kara bir leke olarak hatırlanan, demokrasiyi gasp eden, şeçilmiş meşru hükümete karşı gerçekleşen 27 Mayıs darbesinin 60. Yılında darbeyi kınıyor, milli iradenin sembol isimleri demokrasi şehitlerimiz Başbakan Adnan Menderes, Bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı rahmetle yad ediyorum.  Merhum Menderes, 'Yeter, söz milletindir.' diyerek başlattığı demokrasi mücadelesini 1950 seçimlerinde zafere taşımış, iktidar olarak Cumhuriyet tarihimizde kara bir leke olan 27 Mayıs 1960’a kadar ülkemize hizmet etmiştir.
Adnan Menderes, iktidarda kaldığı 10 yıl boyunca tevazusu, beyefendi kişiliği, nezaketi, milli iradeye saygısıyla insanımızın gönlüne girmiş, bununla da kalmamış birlikte yol yürüdüğü ekibiyle Türkiye'yi kalkındıran önemli icraatları gerçekleştirmiştir. 
1961 yılında şehadetlerinin üzerinden geçen 59 yıla rağmen merhum Menderes ve arkadaşlarının, milletimiz tarafından samimi bir şekilde hayırla ve şükranla anılıyor olmasının temelinde milletimizin gönlünü kazanmış olmasının yer aldığını dile getiren Başer; milletimizin gönlünde şehitlik mertebesine ulaşan Adnan Menderes ve arkadaşlarına Allah'tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı diliyor, tüm darbeleri ve darbe girişimlerini  kınıyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim