Denizli Haber - Ayasofya’nın 86 yıl sonra cami olarak hizmet vermeye başlayacağı tarihi anlara şahitlik edildiğini vurgulayan Başkan Filiz; “AK Parti kadroları olarak çok tarihi bir dönemde siyaset yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Ayasofya Camii’nin asli kimliğine kavuşturulmasında gösterdiği liderlik ve dirayet için müteşekkiriz. Ayasofya asli hüviyetine, millet de camisine kavuşmuştur” dedi.

Hazırlıkların süratle tamamlanarak 24 Temmuz 2020 Cuma günü, cuma namazıyla birlikte Ayasofya Cami’nin ibadete açılmasının sabırsızlıkla beklendiğini belirten Başkan Filiz devamla şu ifadelere yer verdi: “ Milletin nezdinde, gözünde ve iradesinde Camii vasfını hiç kaybetmeyen Ayasofya; artık yasaklarından arınmış ve gerçekte olduğu ve hep olması gerektiği gibi Camii olarak, millete ait olarak ve milletin hizmetine matuf olarak özgürlüğüne ve hakikatine kavuşmuştur. Milletimizin Ayasofya'ya bilet alarak değil, abdest alarak girme vakti gelmiştir. Ayasofya'nın yeniden camiye çevrilmesi hakkı, hiçbir dış ülke tarafından sorgulanamaz. Ayasofya’nın hangi amaçla kullanılacağı konusu, Türkiye’nin egemenlik haklarıyla ilgilidir. Ayasofya’nın müze statüsünden çıkarılarak Cami haline getirilmesi milyonlarca Müslümanda coşkuya neden olurken bazı kesimlerin sessizliğe bürünmesi, bazılarında da hazımsızlık yaratması bizlerin ve milletimizin dikkatinden kaçmamıştır. Türkiye’yi birbirine kenetleyen gelişmelere set vurmak için hazırda bekleyen kitlenin yine aynı tavra bürünmesi bizleri inan hiç şaşırtmadı. Kim ne derse desin; Ayasofya cami sadece Müslümanların değil, onlarla birlikte tüm mazlumların, mağdurların, ezilmişlerin, sömürülmüşlerin umut ateşinin yeniden alevlenişidir.

Hakikatin ikamesi, hakkın iadesi, haksızlığın, hukuksuzluğun sona ermesidir. Bu karar, milletin 86 yıldır kanayan yarasının kapanmasına, bir camiinin cemaatine yeniden kavuşmasına, fethin hukukunun korunmasına, feth edenlerin emanetine sahip çıkılmasına dair bir mutlu sondur. Ayasofya'nın ibadete açılıp aslına dönmesiyle Osmanlı sultanlarımız da kabirlerinde huzur bulacaktır.

Ayasofya müze olarak değil artık Ayasofya Camisi olarak UNESCO Dünya Miras Listesi'nde varlığını sürdürmelidir. Ayasofya'nın cami olarak kullanılması Ayasofya’nın üstün evrensel değerini asla etkilemeyecektir. Bunun dünya’da birçok örnekleri vardır. 8. yüzyılda cami olarak inşa edilmiş ve 13. yüzyılda kiliseye dönüştürülmüş olan ve halen ibadete açık aktif  bir kilise olarak kullanılmakta olan İspanya Cordoba Camii, 1984 yılından beri UNESCO Dünya Miras Listesi'nde varlığını sürdürmektedir.

Ayasofya’nın Dirilişi yalnız Türk milletinin değil, tüm islam aleminin dirilişidir ve bu kutlu gün bir çok hayrın habercisidir . Danıştay kararına ek olarak Ayasofya’nın yeniden Camii olarak ibadete açılmasına yönelik kararı imzalayan Yeniden dirilişin mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bu tarihi kararda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu karar milletimize ve İslam alemine hayırlı olsun.”

Editör: TE Bilişim