Başkan Filiz açıklamasında devamla şu ifadelere yer verdi:

“ CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Özkoç Cumhurbaşkanımıza ağıza alınmayacak ifadeler kullandı. Ağır hakaretlerle Erdoğan'ı hedef alan Engin Özkoç'un düzeysiz, seviyesiz açıklamaları CHP'nin Cumhurbaşkanımıza yönelik yürüttüğü hakaret kampanyası’nın ve hakaret içerikli yürüttükleri siyasette hadsizliği ve seviyesizliği daha da yükselttikleri yeni bir evreye girdiklerini gösteriyor.

CHP'nin Grup Başkanvekili’nin sergilediği böylesine bir siyasi ahlaksızlık dünyanın hiçbir ülkesinde görülmemiştir. Yüce milletimizin seçtiği, devletimizi ve milletimizi temsil eden Cumhurbaşkanımıza yapılan bu hakaret; Sadece Cumhurbaşkanımıza değil, aynı zamanda yüce milletimize de edilmiştir.

İP’e kiralık olarak verilirken onur’dan, haysiyetten bahsedemeyenler şimdi bu hasletlerden dem vuruyorlar.

Daha önce Fetö’nün sözcülüğüne soyunan Kılıçdaroğlu ve ekibi; Şu an da Esed’in sözcüsü gibi konuşmakta ve Esed’in askerlerinin Mehmetçiği koruduğunu iddia edecek kadar ileri gitmektedir. Gaflet, ihanet ve dalalet işte budur. CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve sözcüleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir milli mücadele verirken birlik ve beraberliğimizin teminatı Cumhurbaşkanımıza, Başkomutanımıza ağır şekilde saldırarak adeta Suriye’deki mücadelemizi zaafiyete uğratmak için mücadele etmektedirler.

Hz Mevlana’ nede güzel söylemiş “Bozuk olunca maya; Ne ar tanır, Ne de Hayâ” Üstad Necip Fazıl'ın; "Sana alçak diyemem, alçaklık irtifadır. Sen bir çukursun" diye tanımladığı zihniyet işte tam da bu zihniyettir.

Türkiye’nin bu tarihi mücadelesini sürekli fitneyle, yalanla, iftirayla lekelemeye çalışan her kim olursa olsun açık ve net söylüyorum ki HAYSİYETSİZDİR, ONURSUZDUR, ŞEREFSİZDİR, ALÇAKTIR ve de HAİNDİR.”

Editör: TE Bilişim