Bu günlerin ; Cenab-ı Hakk’ın, ilahi ihsan ve manevî hediyelerinin diğer zamanlardan daha çok tecelli etmesi ve samimi kalple Allah’a yönelenlerin affedilme ümitleri dolayısıyla Müslümanlar tarafından heyecanla beklendiğini ve gönülden arzulandığını vurgulayan Başkan Filiz; “Rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan bu mübarek üç aylarda yardımlaşmanın, dayanışmanın, kardeş olmanın, barış ve huzur içinde birlikte yaşamanın en güzel örneklerini sergilemeliyiz” dedi.

Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

“Üç aylar olarak bilinen bu kutlu zaman dilimi, nefis muhasebesi yapacağımız, rahmet, mağfiret ve arınma mevsimidir. Regaib gecesi, zamanın ve mekanın hakkımızda şahitlik yapacağı adalet ve hesap günü geldiğinde hesabını verebileceğimiz, bir maziye imza atmak için düşmanlık ve husumet yerine dostluk ve kardeşliği; ayrılık ve gayrılık yerine birlik ve beraberliği güçlendirmek hayati derecede öneme sahiptir. Affedici olalım, affetmeyi öğretelim, tevazu gösterelim, birbirimize sahip çıkalım ve iyiliği yeryüzüne egemen kılalım.”

Bu gece hep birlikte Sevgili Peygamberimizin (S.A.V.) duasını “Allah’ım! Ülkemizde ve dünyada yaşayan bütün Müslüman kardeşlerimiz için Recep ve Şaban ayını mübarek kıl ve Ramazan ayına bereketle, huzurla ve sükunla kavuşmayı bizlere nasip eyle!” şeklinde yapalım ki İslâm dünyası olarak felaha erelim ” diyen Filiz açıklamasını şöyle tamamladı:

“ Bu duygu ve düşüncelerle üç aylar ve idrak edeceğimiz Regaib Kandilimizi kutluyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Editör: TE Bilişim