Denizli Haber - Dünyamızı şereflendiren İki Cihan Serveri Peygamberimizin insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştirmemiz gerektiğini vurgulayan Başkan Filiz: “Getirdiği ebedi nura, açtığı saadet yoluna ve sünnet-i seniyyesine sımsıkı sarılmak ve Mevlid Kandilini vesile ederek ona yeniden biatımızı, bağlılığımızı tazelemek ne yüce bir şeref ve ne büyük bir saadettir” dedi.

Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi: “Bugün muazzam bir doğuşun, beşeriyeti, mahlûkatı baştan başa kuşatan rahmet ışığının yeryüzüne şeref verişinin yıl dönümüdür.  Bütün kalbimizle, ruhumuzla her sene yeniden yâd edip kutluyor, bu geceyi karşılayarak onun âleme teşrifine kıyam ediyoruz. Efendimiz; hidayetin şafağıdır, hikmetin güneşidir, Bu gecenin kurtuluşumuza, manevi arınmamıza ve gönül dünyamızın temizliğine vesile olması elbette en halisane beklentimizdir.

Resulallah (s.a.v) her türlü küfrün, zulmün, şirkin ve her türlü bâtıl inanç ve âdetlerin parçalanıp yok olması, imanın, nurun ve hidâyetin kâinatı aydınlatması için gönderilmiş bir peygamberdir.

Efendimiz cehaletin en üst seviyelere ulaştığı bir dönemde dünyamızı şereflendirerek Kâinata ilahi bir nur ve rahmani bir şifa olmuştur. Akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek, bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı manevi bir ortamı tebliğ etmiştir. Sevgili Peygamberimiz, ferdi, ailevi ve sosyal hayata dair söz ve davranışları ile kıyamete kadar kalıcı bir rehberlik ve örneklik sunmuştur.

Peygamberimizin getirmiş olduğu ilahi mesajı iyi anlamak, eşsiz ve örnek olan güzel ahlakını özümsemek, İslam âleminin ona duymuş olduğu içten ve samimi sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak, bu mübarek geceler için önceliklerimizden olmalıdır.

Bizi bir Mevlid-i Nebi'ye daha ulaştırdığı için Rabbime hamd ediyor, Âlemlerin Efendisi Hz. Muhammed'e (SAV) salâtu selam ediyorum. Hemşehrilerimin  Mevlid Kandilini kutluyor, bu mübarek  gecenin getireceği manevi iklimden pay alarak dualarımızın kabulünü Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Yüce Rabbim bizleri sevgili Resulünün şefaatine nail eylesin.”

Editör: TE Bilişim