AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, engellilerin toplumun parçası olduğunu belirterek, “Engelli olsun ya da olmasın, herkesin tamamlanmaya ihtiyacı vardır. Bizim de engelli kardeşlerimizin üretmesine, toplumda üstlenecekleri rollere ihtiyacımız var. Hep beraber dayanışma içinde, birbirimizin eksiklerini tamamlayarak, Türkiye’mizi güzel günlere taşıyacağız” dedi.

AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolasıyla açıklama yaptı. Engelli bireylerin yaşam koşullarının, aynı zamanda gelişmişliğin de göstergesi olduğunu belirten AK Partili Gökbel, “Engelli bireylerin sorunlarının çözümü, onları toplumun bir kesimi olarak değil, bir parçası olarak görmekle başlamaktadır. Bu anlamda AK Parti iktidarları döneminde engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözümüne, yaşam standartlarının iyileştirilmesine yönelik önemli adımlar atılmıştır. Maaşlarında iyileştirmeler yapılmış, onların da üretime katılmalarını sağlamak için iş yaşamını düzenleyen yasal değişiklikler gerçekleştirilmiştir. AK Parti iktidarları döneminde kamu kurumlarında istihdam edilen engelli sayısı ortadadır. Bütün bunlar elbette bizim açımızdan yeterli değildir. Ancak engelli kardeşlerimizin önündeki engellerin kaldırılması anlamında, hep bir şeyler yapmanın gayretinde olduk. ‘Böyle gelmiş, böyle gider’ demedik. Engellilerin yaşam kalitelerini daha da iyi noktalara taşımak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“TOPYEKÜN MÜCADELE ŞART”

Engellilerin önünü açmanın, aynı zamanda toplumun ve Türkiye’nin önünü açmak olduğunu ifade eden AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, “Türkiye büyüyecekse, gelişmiş büyük ekonomiler arasında yerini alacaksa, bu ancak milletin tüm fertlerinin topyekûn mücadelesi ve desteğiyle mümkün olacaktır. Engelli kardeşlerimizi, Büyük Türkiye yolculuğumuzun dışında görmek mümkün değildir. Toplumun, ülkemizin onların emeklerine ve desteklerine ihtiyacı vardır. Çünkü engeli olsun ya da olmasın, herkesin tamamlanmaya ihtiyacı vardır. Yüce dinimizin, Müslümanları kardeşlik temelinde kenetlemesinin alameti de budur. Bu düşüncelerle daha güzel yarınları, müreffeh bir şekilde karşılayabilmek dileğiyle, Engelliler Haftası’nın bilinçlenmeye vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim