Tankın gücünün, halkın gücünü yenemediğini vurgulayan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz " Bu millet gücünü tanktan değil, halktan almaktadır" dedi.

Darbecilerin hesap edemedikleri 3 önemli nokta olduğunu söyleyen Başkan Filiz; "Bunlardan birincisi; Karşılarında zoru görünce ceketini alıp gidecek, kaçacak bir başbakan yoktu.İkincisi Karşılarında bu yola beyaz kefeni ile çıkmış bir demokrasi kahramanı cumhurbaşkanımız olduğunu hesap edemediler.Ve üçüncüsü tankların karşısında dimdik ayakta duran ve bu ülkeyi,seçilmiş hükümeti,başbakanını, Cumhurbaşkanını yalnız bırakmayan geçmişi kahramanlıklarla dolu bir halk vardı"dedi.

Eğer bugün meclisin kapıları açıksa, TBMM dimdik ayaktaysa, tankların karşısında duran aziz milletimiz sayesindedir diyen başkan Filiz devamla şunları söyledi:

" Millet konu olunca, milli irade konu olunca, devletimizin bekası konu olunca nasıl kenetlendiğimizi bütün dünya gördü.O bombalar altında, bütün partilerden milletvekillerimiz Mecliste yerlerinden ayrılmadılar. Milli iradenin sesini tüm dünyaya haykırdılar.Daha ilk andan itibaren halkımız birbirine kenetlendi. Bu duruşu muhafaza etmek için elimizden geleni yapacağız. Gün bir olma, beraber olma, hep birlikte Türkiye olma günüdür. Çünkü tehdit tektir; tehdit Türkiye'nin geleceğinedir.

İçindeki hainleri temizlemiş şekilde Türkiye yeni bir sürece girecektir inşallah. Darbeden medet uman kim varsa gereken cevabı alacaktır. Bundan sonra daha dikkatli olmak lazım. Durumdan vazife çıkaran provokatörler her zaman mümkündür. Bunlara fırsat vermemek gerekiyor. Bir yanlış başka yanlışla düzeltilmez. Türkiye hukuk devleti. Hukuk içinde kalarak işler yola konacak. Yanlış yapanlar Türk adaletine teslim edilecek. Ondan sonra adalet gerekeni yapacak. Bunların kökünü kazıyacağız. Gerek  paralel terör örgütünün haşhaşileri, hiçbir bölücü terör örgütü bir daha bu aziz millete, bu büyük devlete ihanet etme cesaretini gösteremeyecek.

Bugün kardeşlik söylemini daha da geliştirmeye ihtiyaç var. Çanakkale'de, Malazgirt'te ,Kuttül Amare'de, Kurtuluş Savaşı'nda dedeleri destan yazan milletimiz 15 Temmuz'da bu zaferlere bir yenisini daha eklemiştir. Bu zafer en az o zaferler kadar büyük ve bu destanlar kadar kutlu bir destandır. Ecdadın kahramanlık ruhunu tekrar ayağa kaldıran vatandaşlarımız genciyle, yaşlısıyla , kadınıyla, erkeğiyle birlikte hareket ederek dedelerine layık olduğunu göstermiştir. Bütün dünya bu aziz milleti hayranlıkla izledi. Böyle bir milletin evladı olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Tanklara ,kurşunlara gögsünü siper eden bu cesur kahramanları saygıyla yürekten selamlıyorum. Bize bu toprakları vatan kılan rabbime teşekkür ediyorum. "

Editör: TE Bilişim