AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, "Türkiye'nin bir dünya devleti olma yolundaki girişimlerinin kesintiye uğratıldığı 28 Şubat darbesinin sadece millete değil, insanların inançlarına karşı açılmış bir savaş olduğunu" belirtti.

 

Filiz, 28 Şubat 1997 yılında alınan kararlar doğrultusunda yapılan ve post modern darbe olarak adlandırılan 28 Şubat kararlarını yıl dönümünde yaptığı yazılı açıklamada, 28 Şubat'ın demokrasiye vurulmuş bir darbe olduğunu ifade etti.

 

Bu süreçte gençlerin anayasal hak olan eğitim hakları ellerinden alındığını, oruç tuttuğu ve namaz kıldığı için görevinden atılan savcıların olduğuna işaret eden Filiz, yüzbinlerce insanı mağdur eden darbenin, her eve ateş, her göze yaş düşürdüğünü dile getirdi. Filiz, şöyle devam etti: "Türkiye'nin bir dünya devleti olma yolundaki girişimlerinin kesintiye uğratıldığı 28 Şubat darbesi, sadece millete değil, insanların inançlarına karşı açılmış bir savaştır. 28 Şubat'ın ortaya koyduğu tahribatın, Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında milletin sinesinden çıkan Türkiye sevdalılarının bir araya geldiği siyasi oluşum olan AK Parti'nin iktidara gelmesiyle tamamen giderildi. Siyasi parti kapatan, siyasi yasaklar getiren, eğitim ve öğretim hakkını kaldıran ve milli iradeye müdahale eden 28 Şubat sürecini milletçe çok iyi analiz etmeliyiz. İktidarı zorla ve gayrimeşru yollarla değiştirmeye çalışanlara karşı milletimiz, her zaman doğrunun, haklının yanında yer almıştır."

Editör: TE Bilişim