AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Halep’te insanlık dışı vahşete maruz kalanların savaş bölgesinden koridor açılarak tahliye edilmesi için Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde her türlü girişimde bulunduğunu söyledi.

Şahin Tin; “Halep’te sivillerin, kadın ve çocukların vahşice katledilmesine sessiz kalanlar insan olamaz. Bu zulüm Bitsin” dedi. AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Halep’teki katliamın sona erdirilmesi için Türkiye’nin tüm unsurlarıyla samimi bir çaba içinde olduğunu söyledi. Halep’te yaşanan katliamlara Dünya’nın kulaklarını tıkadığını ifade eden Milletvekili şahin Tin, Dünya’da mazlumların tek sığınağının Türkiye olduğunu söyledi. Milletvekili Şahin Tin; “Halep’te kanla beslenen yamyam sürüsü biraraya gelmiş binlerce masum sivili, kadın, çocuk demeden katlediyor. Dünya bu yaşanan acılara ve dramlara aylardır ve yıllardır sessiz kalıyor. İnsan hakları savunucusu olan sözde Avrupa ülkeleri insanlığın hayatını hiçe sayıyor.

Avrupa masum insanlar için olumlu bir adım atmayı bırakın kılını bile kıpırdatmadan öylece duruyor. Avrupa’nın insan hakları sözleşmeleri Batının elitislerini korumak için yazılmış sözde metinlerden ibaret olduğunu Suriye’de yaşanan bu insanlık dramından sonra daha da net gördük. Halep’te yüzlerce, binlerce insan vahşice katledildi. Halep’te insanlar katledilirken dünyanın insanlığı da ayaklar altına alındı. Ancak Dünya bu yaşanan gelişmelere sadece seyirci kaldı. Biz büyük bir medeniyetin temsilcileri olan milletiz. Türkiye olarak Suriye’de yaşananlara, Halepli çocukların yaşadığı acılara kayıtsız kalamayız ve görmezden gelemeyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Başbakanımız, Dış İşleri Bakanlığımız ve ilgili tüm yetkililer bu hususla ilgili teyakkuz halinde ve üzerimize düşen her türlü gayreti ortaya koyuyoruz. Türkiye, Halep’te yaşanan insanlık dışı bu acıyı durdurmak için her türlü adımı atıyor ve atmaya da devam ediyor. İnşaallah Halep’te kuşatma altında olan tüm mazlum kardeşlerimizin kurtuluşunun sağlandığı bir neticeye ulaşırız” dedi.

Dünya Sessizce Seyrediyor! Yaralıların Halep’ten tahliyesi için yapılan anlaşmalara bile sadık kalmadan, vahşice saldıran katillerin savaş suçu işlediğini söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “Doğu Halep’te bugün yaralıları taşıyan ambulans şoförü keskin nişancıların hedefi oldu. Bunlar vicdansız ve ruhsuzlar. Bu caniliği yapan katiller savaş suçu işliyor, Dünya ise bu gelişmeleri sadece sessizce seyretmekle yetiniyor. Halep’te sivillerin, kadın ve çocukların vahşice katledilmesine sessiz kalanlar insan olamaz. Bu zulüm Bitsin. Dünya sussa da biz susmayacağız. Kıyama durup haykırmaya devam edeceğiz. Mazlumun umudu olan Türkiye, ne pahasına olursa olsun bugüne kadar Halep halkını nasıl yalnız bırakmadıysa bundan sonrada yalnız bırakmayacak. Her zaman mazlumların yanında olmayı sürdüreceğiz ” dedi.

Editör: TE Bilişim