AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Şahin Tin; “Türk Milleti kahramanlık destanı yazdığı Çanakkale’de yedi düvele meydan okudu. Bize düşen ecdâdımıza layık olabilmek, onların yolunda kararlı bir şekilde ilerlemek ve ülkemizi başarıyla geleceğe taşımaktır” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yıldönümü dolayısıyla, yayımladığı mesajında Çanakkale savaşlarını bilmeyenlerin, oradaki ruhu ve heyecanı yüreğinde hissetmeyenlerin Türkiye sevgisini anlayabilmesinin imkânı olmadığını söyledi.

“TÜRK MİLLETİ CESURDUR”

“Türk milleti bu kahramanlık destanını öyle kolayca yazmadı” diyen Milletvekili Şahin Tin; “Türk Milleti cesurdur, kahramandır, cefakâr ve fedakârdır, hele hele söz konusu vatanıysa gözü hiçbir şey görmez. Çanakkale işte böylesi bir destandır. Çanakkale, Türk Milleti’nin kahramanlık hikâyesini satır satır destanlaştırdığı yüreğinde büyüttüğü sarsılmaz bir inançtır. Çanakkale’de olduğu gibi 15 Temmuz’da da tanklara savaş uçaklarına helikopterlere silahlara karşı göğsünü siper eden Kahraman milletimizin cesareti, her zaman bizim gurur ve güç kaynağımızdır” dedi.

“TÜRKİYE DÜNYAYA DERS VERDİ”

“Ülkemize her yerden saldıran düşmanlar bugüne kadar milletimizin duruşu karşısında bir muzafferiyet elde edemediler, yerle yeksan olup kaybolup gittiler” diyen Milletvekili Şahin Tin; “Çanakkale bize öyle bir cesaret verdi ki; ülkemize yönelik tüm saldırıları püskürtmek konusunda her zaman bir kahramanlık örneği sergiledik. Bize saldıran düşmanlarımıza dünyaya örnek olacak nitelikte dersler verdik. Bizlere bir asır önce hasta adam muamelesi yapanlar Türklerin onları nasıl Çanakkale’de yerle yeksan ettiğini ve hüsrana uğrattığını unutmasınlar. Türk milleti Çanakkale’den sonra 15 Temmuz’da da ülkemize saldıran hainlere karşı bir diriliş destanı yazmıştır” dedi.

“TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİRDİK”

“Çanakkale destanının yazılmasında nice kahramanlıklara imza atan ve tarihin akışını değiştiren tüm kahramanlarımızı hürmet ve minnetle yâd ediyorum” diyen Milletvekili Şahin Tin, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: “Tarihi zaferlerle dolu Türk milletinin Çanakkale’de verdiği mücadele tarihin akışının değişmesine vesile olmuştur. Türkler hiçbir unsur tarafından silinmesi mümkün olmayan bir tarih yazmış, Türkiye’nin temellerini sağlamlaştırmıştır. Dün olduğu gibi bugün de birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize savaş açanlara karşı tavrımız ve duruşumuz nettir. İnancımızı değerlerimizi yok sayma cüreti gösterenlere karşı suskunluğumuz yoktur, mücadelemiz ise kaçınılmazdır. Varlığını Türk varlığına armağan eden bir milleti bu topraklardan silmeye hiçbir faninin gücü yetmeyecektir. Milletimizle birlikte el ele vererek Türkiye’yi daha güzel yarınlara taşıma konusundaki kararlılığımız sonuna kadar devam edecek ve bu uğurda her türlü mücadeleyi vermeyi sürdüreceğiz. Bu vesileyle Çanakkale Zaferinin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere canlarını bu topraklar için seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Mekanları cennet, makamları Âli olsun.”

Editör: TE Bilişim