AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 4 Şubat 1931’de Denizli’ye gelişinin 89. Yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı. 

Denizli’nin 89 yıldır Atatürk’ün teveccühünün gururunu yaşadığı belirterek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş savaşından sonra, ülkenin fakirlik ve yoksunluktan kurtuluşu için de mücadele başlatmıştır. Ekonomik anlamda bağımsız olmayan bir milletin, tam anlamıyla özgür olamayacağı gerçeğinden hareketle, üretim ve sanayileşmeye büyük önem veren Atatürk, Türkiye’ye önemli hedefler koymuştur. Bu anlamda gelinen noktada Denizli’nin, Atatürk’ü ne kadar iyi anladığını ve hedeflerine ne kadar bağlı olduğunu görüyoruz. Denizli, 89 yılda büyük bir değişim yaşamıştır. Fabrikalar diyarı haline gelmiş, ülke ihracatının lokomotifi olan iller arasında ilk sıralardaki yerini almıştır. Bu anlamda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’mizi ziyaret ederek gösterdiği teveccühe layık olabilmek de bizler için gurur vesilesidir” dedi.

“DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ!”

Denizli’nin geldiği noktanın elbette yeterli olmadığını, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için daha çok çaba gerektiğini ifade eden AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, “Atatürk’ün koyduğu muasır medeniyet hedefinin bir sınırı olmadığını elbette biliyoruz. İnsanlık uygarlaştıkça, teknoloji geliştikçe, dünyanın sorunları büyüdükçe, bu hedefin kapsamı da genişliyor. Türkiye, gerek ekonomik, gerek askeri, gerekse teknolojik olarak lider ülke olmak için mücadele ederken, mazlum milletlerin de hamisi olmak durumundadır. Bunun için durmadan, dinlenmeden daha çok çalışacağız. Denizli’mizi ziyaretlerinin yıldönümü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim