AKPM Türk Grubu üyelerinin katılımıyla CHP’li Ahmet Ünal Çeviköz’ün geçici başkanlığında yapılan seçimde üyelerin oy birliğiyle AKPM Türk Grubuna başkan seçilen Yıldız, tüm üyelere ayrı ayrı teşekkür etti. Avrupa ile ilişkiler noktasında köprü görevi gören Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde, Türkiye’nin en iyi şekilde temsil edileceğini belirten Yıldız, önceki dönem başkan ve üyelerine değerli çalışmaları dolayısıyla teşekkürlerini ifade etti.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Avrupa Konseyi'ne üye ülkelerin meclislerinden seçilen milletvekillerinin yer aldığı parlamentodur. Üye ülkelerdeki demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin temel değerlerini tesis etmeyi amaçlayan AKPM’ye Türkiye, 1949 yılında kurucu üye olarak dâhil olmuştur. Günümüzde üye ülke parlamentolarından seçilen 324 asil, 324 yedek üyeden oluşmaktadır. Her ülke için ayrılan üye sayısı o ülkenin nüfusuyla doğru orantılıdır. Türkiye'den de 18 asil, 18 yedek üye Milletvekilimizden oluşan heyetimiz AKPM çalışmalarına katılmaktadır.

2018 yılında milletvekili seçilen Yıldız, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Başkanlığı’nın yanında NATO-PA Türk Grubu Üyesi olarak çalışmalarını aktif olarak sürdürmektedir.

Dışişleri Bakanlığında merkez görevleri çerçevesinde Ortadoğu, Irak, istihbarat, Konsolosluk ve Protokol konularından sorumlu birimlerde çalışan Yıldız, yurtdışında ise farklı ülkelerde Ateşe, Başkonsolos, Müsteşar ve Büyükelçi olarak önemli görevlerde hizmet vermiştir. 2014 yılında Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığına, cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından ise Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanlığı görevine getirilmiş, 2016 yılında ise Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır.

Editör: TE Bilişim