AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ve Hizmet Başkanlarını ziyaret etti. Ziyarette korona salgınına karşı alınan tedbirler hakkında bilgi alan Milletvekili Şahin Tin; “Sağlık ordumuz görevinin başında, çok şükür hiç bir eksikleri yok. Herkes sorumluluğunu yerine getirmenin gayretinde. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

“SEFERBERLİK RUHUYLA ÇALIŞIYORLAR”

Korona musibetinin Türkiye’de görüldüğü ilk andan itibaren Denizli sağlık ordusunun bir seferberlik ruhuyla çalıştığını ve hep teyakkuz halinde olduğunu belirten Milletvekili Şahin Tin; “Denizli’miz Korona salgınına karşı ilk andan beri tarihi bir mücadele veriyor. Hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız COVİD-19 şüphesi taşıyan hastaların tespit ve tedavisi konusunda kendi hayatlarını hiçe sayarak fedakârlık göstererek, büyük bir mücadele sergilediler. Her an teyakkuz halinde sağlık kuruluşlarında bekleyip seferberlik ruhuyla cansiperane bir mücadele ortaya koydular. Denizli’miz, sağlık alanında yaşanan bu zorlu mücadelede büyük bir sınavı başarıyla vermektedir. Vaka sayısının günden güne hızla düşüyor olması elbette sevindirici. Ancak hala düşman savulmuş değildir. Tedbirler elden bırakılmamalı, izolasyona ve fiziki mesafeye dikkat edilmeli, hijyen kurallarına uyulmalı, maskesiz sokağa çıkılmamalı, mümkünse evde kalmaya devam edilmeli ve yetkililerin yaptığı açıklamalara titizlikle riayet edilmelidir” dedi.

“HIZLI ANTİKOR TESTİ YAPILIYOR”

Korona salgınıyla mücadelede sağlık çalışanlarının tüm ihtiyaçlarının süratle tedarik edilerek karşılandığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Çok şükür sağlık alanında ortaya koyduğumuz devrim niteliğindeki adımların bu süreçte büyük faydasını gördük. Tanı kiti başta olmak üzere tıbbi malzemelerin tedariki konusunda ve Denizli’mizdeki tüm hastanelerin ihtiyaçlarının karşılanmasıyla ilgili gerekli olan desteği ilk günden beri verdik, veriyoruz. Hekimlerimiz, sağlıkçılarımız üzerlerine düşen görevi bihakkın yerine getirmek için büyük bir gayret sarf ederken, yine bizler de onların çalışma şartlarını rahatlatacak her türlü ekipmanın eksiksiz olarak tedariki konusunda gerekli desteği sağlıyoruz. Denizli’mizde vakanın tespit edilmesi ve tespitin hemen ardından temasta bulunduğu kişilerin belirlenmesi ve bu kişilere hızlı antikor testinin uygulanma işlemi ilk günden beri titizlikle yapılıyor. Bu da şehrimizdeki vaka sayısının kontrol altına alınmasında büyük bir rol oynamıştır” dedi.

“FİLYASYON EKİPLERİ KURULDU, VİRÜSÜN İZİ SÜRÜLDÜ”

Denizli’de salgının kontrol altına alındığını, vaka sayısının düşüş trendine girdiğini ancak tedbirlere harfiyen uymaya devam edilmesi gerektiğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Denizli geneli doktor ve diş hekimlerinin başkanlığında oluşan a tipi filyasyon ekibi ve yardımcı sağlık personellerinden oluşan b tipi filyasyon ekipleri sayesinde temaslıların tespitinin daha hızlı sağlandığı görülüyor. Oluşturulan bu ekipler sayesinde deyim yerindeyse Denizli’nin dört bir yanında virüsün izinin sürüldüğü ve yayılım göstermeden vaka tespit edilerek tedavi sürecine süratle geçildiği görülmekte. Bu arada Denizli’miz bir örnek çalışmaya daha imza atarak gerekli görülen durumlarda bazı temaslıları evlerinde sürüntü alarak teşhis ve tedavi sürecini en hızlı hale taşımıştır. Yine aile hekimleri de bu süreçte önemli bir görev üstlenerek izolasyonu sağlanan temaslıların 14 gün boyunca izlenmesi konusunda da titiz bir çalışma yürütmüşlerdir” dedi.

“ACİL HASTALARIN TAKİPLERİ DE YAPILIYOR”

Korona salgınıyla mücadele bir yandan sürerken diğer yandan da acil durumu olan hastaların, hastanelerde, servislerde ve yoğun bakımlarda takibinin yapıldığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Sağlıkçılarımız bu süreçte sadece COVİD-19 salgınıyla mücadele etmiyorlar. Aynı zamanda acil durumu olan hastalarımıza da müdahale ediyorlar. Bunun için de gerekli tüm koşullar hazırlanmış, steril ortamlar oluşturulmuş ve hastalarımıza hizmet verilmekte. Yaşanan bu gelişmeler ve yönetilen başarılı süreç, sağlık alanında gelinen noktanın ne kadar iyi olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bu bağlamda İl Sağlık Müdürümüz Dr. Berna Öztürk’ün şahsında tüm ekibine, Başhekimlerimize, aile hekimlerimize, hekimlerimize, temizlik ve güvenlik görevlilerine, hemşire ve tüm yardımcı personellere, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi personeline ve özel hastanelerimizin tüm çalışanlarına Denizli halkımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Berna Öztürk, Milletvekili Şahin Tin’e ziyaretleri ve verdikleri destek sebebiyle teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilişim