Suriye'den 4 bin ton patates ithal edildi

Patates fiyatlarına ilişkin açıklama yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin ihtiyacının yüzde 1’ini geçmemek kaydıyla, Suriye’de Türkiye’nin kontrol altına aldığı bölgeden ithalatın serbest bırakıldığını, bu kapsamda TL bazında 4 bin ton patates ithal edildiğini söyledi.
"2 liraya geriledi"
Bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtlayan Zeybekci, "Hangi alanda olursa olsun spekülasyonlara izin vermeyeceğiz" derken, getirilen patatesin pazarda satışa sunulduğunu ve fiyatların 2 lira seviyesine gerilediğini söyledi.

Sektör temsilcileri: "Yüksek fiyatın sebebi arz düşüklüğü"
Tüm Bostan Sebze Meyve Komisyoncu ve Tüccarlar Federasyonu (TÜMESKOM) Başkanı Burhan Er, patates ve soğanda fiyatın artmasının ana sebebinin arz düşüklüğü olduğuna işaret ederek, geçen yıl tarlada mahsulünü istediği fiyata satamayan üreticinin yeterince ekim yapmadığını söyledi.
Öte yandan, patates ve soğan fiyatlarının son bir haftada yüzde 15-20 civarında düştüğünü belirten sektör temsilcileri, fiyatların temmuz ayının ortasına doğru düşmeye başlayacağı ve sonrasında 1,5-2 liraya kadar gerileyeceği öngörüsünde bulunuyor.

Türkiye'nin, Suriye'den patates ithal etmesi sosyal medyanın gündeminde...

Editör: TE Bilişim