Denizli  Genişletilmiş İl Danışma Toplantısına katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Referanduma hayır diyenleri eleştirdi ve “Bunların karın ağrısı başka. Bunların derdi Cumhuriyet değil. Bu ülkede Cumhuriyet hiç tehdit altında olmamıştır” dedi.

PAMUKKALEHABER
Denizli AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısı, EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milletvekilleri Şahin Tin, Sema Ramazanoğlu, Cahit Özkan, il Başkanı Necip Filiz ve ilçe teşkilat başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Salon’da ellerinde kırmızı-beyaz Türk Bayrakları ve üzerinde “Evet” yazan dövizlerle gelen partililer, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi coşkuyla karşıladı.

Konuşması sık sık partililerin “Denizli seninle gurur duyuyor” sloganları ile kesilen  Ekonomi Bakanı  Nihat Zeybekci, 80 milyonluk Türkiye’de verdiği sözleri tutan, bu millete hizmet eden, hizmetkarı olan tek bir partinin olduğunu onunda AK Parti olduğunu belirtti.  Bakan Zeybekci, “Bu ülkenin sokaklarında, caddelerinde meydanlarında başı dik, alnı açık şöyle gerine gerine dolaşacak tek bir parti vardır oda AK Partidir AK partililerdir. Denizli’nin her yerinde olduğu gibi Denizli’nin bütün ilçelerinde bütün mahallelerinde bütün sokaklarında olduğu gibi hizmet destanları yazanlar sizlersiniz. Allah’ın izniyle bundan sonrada bu şekilde devam edeceğiz” dedi.

BUNLARIN KARIN AĞRISI BAŞKA
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,  Anayasa Değişikliği’ne hayır diyenlerin karın ağrısının başka olduğunu ileri sürdüğünü konuşmasını şöyle devam etti: “ Bunların karın ağrısı başka. Bunların derdi başka, bunların derdi milletin iradesi, bunların derdi demokrasi, bunların derdi o söyledikleri gibi işte cumhuriyet veyahut demokrasi, veyahut da laiklik değil.  Bu ülkede Cumhuriyet tehdit altında hiç olmadı. Olmayacak da Allah’ın izniyle. Bu ülkenin temel direkleri olan demokrasi, insan hakları özgürlükler ve hukukun üstünlükleriyle ilgili Ak Parti var oldukça bunlara asla ve asla yan gözle bakamayacaklar.  Ama şimdi en büyük dertleri ve kaygıları bunlar ‘ öyle bir düzenleme yapacaklar ki, bunlar öyle bir şey yapacaklar ki, bir daha bu ülkede karışıklık, bir daha bu ülkede tereddütler olmayacak’ diye endişe ediyorlar. Endişeleri bu. Bakın bunlar ne istiyorlar biliyor musunuz?  Bunların istedikleri 2001-2002’deki Cumhurbaşkanı ayrı telden çalsın, hükümet koalisyonlar içinde olsun istiyorlar. 2001-2002’deki Türkiye’deki o manzarayı sakın unutmayın. Bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın derdi, Ak Parti’nin derdi, bizim davamız Türkiye bir daha o günleri dönmesin derdidir.”

 

Editör: TE Bilişim