Denizli Haber - Ermenistan’ın ateşkese rağmen kendi topraklarından Azerbaycan’a attığı füzelerle çatışmayı Karabağ dışına çekip diğer devletlerin desteğini almaya çalıştığına vurgu yapan Başkan Filiz yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ermenistan ordusu ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentleri ile Goranboy, Terter, Ağdam, Ağcabedi, Fuzuli ve Cebrail illerinin köylerine top ve füzelerle ateş açması sonucu çok sayıda sivil yaşamını yitirdi ve yaralandı.

Azerbaycan ordusu işgal altındaki topraklarını işgalden kurtarmak için sadece Ermenistan’ın askeri unsurlarını hedef alırken, ermeni ordusu bilinçli olarak sivilleri hedef alıyor.

Böylelikle; İşgal siyaseti yürüten Ermenistan, bölgede barış ve istikrarın önündeki en büyük engel olduğunu ve sözüne güvenilmeyeceğini bir kez daha göstermiştir.

İşgal ettiği Azerbaycan toprağı Karabağ’a tamamen yerleşmek için sık sık provokasyona başvuran ve asker sivil ayırmaksızın saldırılar düzenleyen Ermenistan sadece Azerbaycan'a karşı bir tehdit değil, bütün bölge barışı bakımından iflah olmaz bir terör devletidir.

Dünya Azerbaycan'daki sivil halkın ve çocukların öldürülmesine sessiz kalmakta ve çifte standart uygulamaktadır. Azerbaycan ordusu karşısında bozguna uğrayan Ermenistan, ateşkesi fırsata çevirerek insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Uluslararası toplum bu hukuk tanımazlığa artık dur demelidir.

Uluslararası hukukun açık ihlali olan ve sivil kayıplara da yol açan Ermeni saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Türkiye "tek millet, iki devlet" anlayışıyla bu saldırılar karşısında haklı davasında Azerbaycan'ın yanındadır . Karabağ Türk vatanıdır.

Kardeş Azerbaycan’da saldırılarda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum.  Her zamanki gibi Azerbaycan’ın yanındayız.”

Editör: TE Bilişim