AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; 15 Mayıs Milli Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Denizli halkının bundan tam 100 yıl önce korkusuzca bir diriliş destanı yazdığını ve bu tarihin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğine dikkat çeken AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz;

“Müftü Ahmet Hulusi Efendi, 15 Mayıs 1919’da İzmir’in işgalinden 4 saat sonra Denizli sancağını alarak; “Elinizde hiçbir silahınız olmasa dahi üçer taş alarak düşman üzerine atmak suretiyle mutlaka fiili mukabelede bulununuz ” diyerek milli mücadele ruhunu ateşlemiştir. Bugün Milli Mücadele Günü’nün 100. yıldönümünü kutlamanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz” dedi.

Halkımızın; Milli egemenliğimize yönelik saldırılara karşı, birlik içinde her zaman gerekli cevabı vereceklerini vurgulayan Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

“ 15 Mayıs 1919 tarihi, tutsaklığa başkaldıran Denizli halkının gurur günüdür. İzmir'in Yunanlılar tarafından işgal edilmesinden 4 saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde ayaklanan Denizlililer; Türkiye'de işgale karşı ilk mitingi de başlattı. Denizli'nin 100 yıl önce yaptığı bu kahramanlık tarih kitaplarına altın harflerle geçmiştir.

Biz, bu direnişin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve unutulmaması için de 15 Mayıs’ı Milli Mücadele Günü olarak kutluyoruz. O dönemde yoklukta verilen mücadelenin herkes tarafından bilinmesi gerekir. Özellikle gençlerimiz, atalarının nasıl fedakarlıklarla bu ülke topraklarını korumak için canını hiçe sayıp savaştığını bilmelidir.Unutmamamız gereken bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde olmak, sımsıkı birbirimize sarılmak ve düşmana hiçbir zaman fırsat vermemektir

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Mücadelesinde Denizli halkına önderlik yapan Müftü Ahmet Hulusi Efendi ile Milli Mücadelemizin bütün Kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm Aziz Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Editör: TE Bilişim