Cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 101. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve sevincini yaşadıklarını belirten İl Başkanı Necip Filiz; “19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesi Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek elden ele tüm vatan sathına yayılmıştır. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş, Türk milletinin kurtuluş müjdesi, milletimiz için iftihar kaynağı, gençlerimiz için ise ibret vesilesidir” dedi.

Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi: “ 19 Mayıs 1919, "Yenilmiş, yorgun ve fakir" düşmüş bir halkın vatanını sahiplenerek, geleceğini yeniden kurmaya giriştiği gündür. İşgal güçlerince milletimize layık görülen kaderi değiştiren Kurtuluş Savaşı, esareti kabullenmeyen bir milletin kahramanlık destanıdır. Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermeyen Türk Milleti, dünya üzerinde yüzlerce yıla dayanan varlığını, sahip olduğu bu özelliğe borçludur. 19 Mayıs 1919 tarihi ve sonrasında kazanılan Kurtuluş Savaşı, yaktığı bağımsızlık meşalesi ile mazlum ulusların yolunu aydınlatan, esaret altındaki nice milletlere örnek olan bir bağımsızlık mücadelesidir.

GÜÇLÜ TÜRKİYE HEDEFİNDE UMUDUMUZ GENÇLERİMİZDİR

Kendi köklerinden beslenmeyen milletlerin ayakta durması ve geleceğini garantiye alması mümkün değildir. Tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler, tarihin sonuna kadar var olmayı başaran milletler olmuşlardır.

Türkiye’nin yarınları, güçlü Türkiye hedefi, 2023 hedefleri için en büyük umudumuz, gururumuz gençlerimizdir.

Mustafa  Kemal Atatürk; “Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir”  sözleriyle gençliğe olan güvenini dile getirmiştir. Bizim de hedefimiz, ülkemizin en büyük zenginliği ve güç kaynağı olan gençlerimizi, çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla yetiştirerek geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır.

Özgüveni yüksek, milli şuur ve karakter sahibi, nitelikli genç nesiller yetiştirmek,Gençlerimizin demokrasiye, özgürlüklere bağlı; Hukuka ve insan haklarına saygılı, kendine güvenen ve çözüm üreten bireyler olması hepimizin ortak arzusudur.

Gençlerimizin siyaset başta olmak üzere tüm karar alma süreçlerine katılımının hayatımıza dinamizm ve güç katacağına, ülkemize yeni ufuklar açacağına inanıyorum. Onun için bütün çabamız, geleceğimizin güvencesi gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına imkan sağlamak, onlara demokratik ve müreffeh bir ülke bırakmaktır.

Onların yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda her geçen gün daha da güçlenen Türkiyemizin aydınlık geleceğini görüyor, gençlerimize güveniyoruz.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ GENÇLERİMİZİN ELLERİNDE ŞEKİLLENECEKTİR

“Yüreği millet sevgisi ile dolu, ahlaklı ve imanlı; milletine, ülkesine, ailesine ve kendisine karşı sorumluluklarının bilincinde olan gençliğin yetişmesi halinde Türk milletinin ve Türk devletinin bekası güvenceye kavuşabilecektir. Bu itibarla hiçbir saldırı ve komplo belini doğrultamayacak ve muzaffer olamayacaktır. 19 Mayıs'ın idrak ve kararlılığını, yaşayıp yaşatmada kendilerine önemli görevler düşen gençlerimizin, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve necip Türk Milletine karşı görev ve sorumluluklarını en güzel şekilde yerine getireceklerinden ümitli ve müsterihim" diyen başkan Filiz sözlerini şöyle tamamladı:  “Türkiye’nin geleceği gençlerimizin ellerinde şekillenecektir.  Birinci amacımız Türkiye’nin dünya ülkeleri arasında en tepede yerini almasıdır. AK Parti iktidarı bunun mücadelesini vermektedir. Çok ama çok çalışmalıyız ve ülkemizin tarihsel süreçte elde ettiği kazanımlara sahip çıkmalıyız. Bu da ancak çalışmakla, okumakla, araştırmakla, sorgulamakla ve tarihi iyi bilmekle olur. Bu duygu ve düşüncelerle; Gençlerimiz başta olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.’’

Editör: TE Bilişim